donderdag, oktober 07, 2004

Wereldreis

Moderne hondenkarren, het kan nog leuker. Je kan er ook mee op vakantie. Allebij een karretje. Wat heet vakantie: Een wereldreis gaan ze maken, Diego en Harry. Ja, nog 1 keer de hondenkar, maar deze is dan ook wel heel bijzonder. Een bijzondere man en een bijzondere hond en wat ze meemaken kunnen we op internet lezen in hun dagboek. (Hier klikken) Dat wil ik eigenlijk ook wel als ik later groot ben. Lijkt me hardstikke cool gaaf. Ben benieuwd of ik die Bolle (mijn baas) zover kan krijgen. Goeie reis jongens en houje taai bij tegenslagen. Die zullen er wel zijn voor je aan de oostkust van Rusland bent. Om te laten zien hoe zwaar het kan zijn plak ik er nog een gave tekening van Jan Toorop (1924) bij.

dinsdag, oktober 05, 2004

Kanzeonneke & Ted


Seru Grande

Kreeg ik een meeltje van Lydia uit Curaçao. Jaha, mijn lezers zitten ook aan de andere kant van de wereld. Ze las vorige week over die boze Bolle (mijn baas, is een vriend van vroeger) en zijn verhaal over honden die het een stuk slechter hebben getroffen dan wij welvaartsblaffers. (Weer zo eentje! Zou dat de leeftijd zijn?) Ze woont vlak bij de Seru Grande en heeft vier honden en een ezel. (Precies, Balkenende.) Er zijn daar veel zwerfhonden schrijft ze, maar heel erg vind ze dat veel honden door Nederlanders die teruggaan naar Holland gewoon worden achtergelaten. Zomaar. Als je ze naar het asyl brengt krijg je er nog 25 Euro voor! Dat is een soort statiegeld om te voorkomen dat ze op het eiland verwilderen. Maar er zijn nog steeds mensen die ze gewoon op het landje achterlaten waar ze hebben gewoond en waar nooit meer iemand komt. Dan ga je dood dus. Of je moet een handige rattenvanger zijn. Haar Kanzeonneke is zo een kampioenrattenvanger geworden en heeft overleefd. Maar toen ze gevonden werd was ze heel schuw en doodsbang voor mensen. Lydia heeft haar weer een beetje in de wereld gebracht, maar al haar honden sukkelen met lichamelijke problemen door de slechte voeding van vroeger en veel trauma’s. (Ja echte trauma’s, nou weet ik het wel.) Als Kanzeonneke een man met een plastic zak ziet vliegt ze hem meteen aan. Je hebt natuurlijk geen idee wat die honden vroeger allemaal hebben meegemaakt. Maar nu hebben ze een prima leven. Op de foto, met de klok mee, Beer, Balkenende, Ulf met Bjorn en Kanzeonneke.

Heb ik nóg een leuk bericht. In het bos kwamen we Ted tegen met zijn nieuwe bazinnen. Ted is een blonde boef (Hééée dom blondje!) (Watzegje?) ( Nee joh, grapje.) zat in het asyl en heeft daar nieuwe baasjes gevonden. Hoi Ted, riep ik. Maar hij had geen tijd Snel trok hij zijn nieuwe vriendinnen met overmacht naar de volgende boom. O jee, dachten die Bolle en ik tegelijk. Ongeleid projectiel. Die zouden even met Caya moeten praten. Ja, toch weer Caya, maar die heeft dan ook een mega prestatie geleverd, samen met tante Uranie. (Is ook Northolt in de TV serie Russen.) Ze zijn eerste geworden op het wereldkampioenschap IPO III Bouviers. Cool gaaf hè? En opa Henkie (van moeders kant) is vierde geworden. Kanjer. Trouwens, die anderen (geel gestreept op de ranglijst) zijn bijna allemaal op de een of andere manier Caya boeven. Ga maar even kijken. (Hier klikken)

Hebben wij nog wel een eind te gaan, hè ...... Bolle?