dinsdag, juli 07, 2009

Borstel als GOD in Frankrijk


Nee, ik heb nog steeds geen .... aan die Bolle. Is de montage voorbij zit'ie hele dagen teksten te schrijven. Ja, hard werken en daar heb ik best respect voor, maar behalve de mooie avondwandelingen (soms echt uit een boekje) heb ik er geen .... nou ja, dat schreef ik al. Dan maar weer berichten uit het land waar het leven goed is en altijd mooi weer. Soms te mooi. Borstel dus.

Hoi Yka,

Het is me wat, bloedheet hier (38 graden in de schaduw) maar de baasjes zorgen goed voor me. Ik lig onder de trap in de gang, heb ik zelf uitgevonden, daar is het het koelst overdag. Trouwens vanochtend is mijn Agatha baasje zich rot geschrokken. Die gaat naar buiten om iets in de wasmachine te doen, ligt er een slang van anderhalve meter voor de deur. KOM KOM riep ze tegen Tedje Baas, pak de camera, maar die zat de Film van de markt te monteren en zag nog net de slang in wal van tuin verdwijnen. Bibber Bibber, de schrik zat er goed in.

Gisteren zijn we eerst naar de zomermarkt in Grand-Vabre geweest, zo'n 300 meter onder ons. De eerste zondag, het was nog niet druk, de meeste vakantiegangers komen pas vandaag aan op de Campings om ons heen met de vele vakantiehuisjes. Daarna gingen mijn baasjes naar La Vinzelle, ik mocht niet mee vanwege de hitte, maar goed ook. Ik lag lekker onder de trap, en zij liepen zwetend de berg op in La Vinzelle.

Groetjes uit La Douce France, Borstel

De bovenste video is van Borstel op de markt. Andere honden, ezel ook, en die Bouwens natuurlijk bij de drankkraam. (Heeft'ie toch iets gemeen met die Bolle!) De video hieronder (Borstel lag toen thuis onder de trap) gaat over het Concours de Peinture in La Vinzelle. Lekker kwasten in een schitterende omgeving. Mooi gefilmd.

Oja, zondagavond werden er op Mezzo (de digitale Franse klassieke muziek broadcaster) twee balletten van Pina Bausch (zie hier onder) uitgezonden. Daar had die Bolle wel tijd voor. Ik ben onderweg in slaap gevallen. Wat ik al schreef, bij mij komt het niet binnen. En voor een Lente Offer nemen ze alleen mooie, jonge, maagdelijke meiden. Daar komt geen hond aan te pas. GOD wel, maar die woont gewoon ver weg in Frankrijk. Wat? Hoezo Bouwens?

zondag, juli 05, 2009

Pina Bausch


Dat die Bolle en Harmanna gek van ballet zijn weet ik. Zit regelmatig een halve nacht alleen als zij naar het theater gaan. Opera kan ook, maar dan gaat hij vaak met z'n vriendje en blijft Manny thuis. Samen is zeker ballet. Maar de naam Pina Bausch had ik nog nooit gehoord. Totdat ze vorige week overleed en die Bolle en Harmanna elkaar verslagen aankeken. Ach.............. of het een verre, maar geliefde vriendin was. Gevraagd hoe dat zat. Het goede antwoord. Pina Bausch en haar danstheater zijn van de jaren 70, 80 en 90. Vorige eeuw. Ver voor mijn tijd dus. Er kon geen voorstelling zijn of ze zaten erbij. Theater Carre, helemaal vol, de Stadsschouwburg, ook helemaal vol. Het Muziektheater bestond toen nog niet. Was gewoon Waterloplein. Het was eigenlijk geen ballet zoals wij dat kennen, meer een soort danstheater. Vooral in de jaren 70 waren er daar veel van. Vernieuwend en zo. Maar Pina bleef. Heel lang. Alleen de laatste jaren trad ze niet meer op in Nederland. Vandaar. Hij heeft nog geprobeerd te beschrijven wat er zo geweldig aan was, maar dat kwam bij mij niet binnen. Dat is te ingewikkeld voor een hond, ook al schrijft ze blogjes. Kijk maar hierboven, scene uit Cafe Muller en hier beneden uit haar Sacre du Printemps. Op You Tube nog veel meer. Allemaal met haar eigen Wuppertal Danstheater. Krijg je een aardig idee van haar werk. Zullen wel weer voorstellingen komen. Houd jullie op de hoogte.

Facinerend? Ja? Heb ik hier nog een video. Het vervolg op het stukje met Pina zelf hierboven uit Cafe Muller. Echt Pina Bausch. Met interview.