vrijdag, juli 11, 2008

ANNA ACHMATOVA : DE LIEFDE

Anna Achmatova (1889-1966) is een Russische dichteres die lang in St.Peterburg heeft gewoond en bevriend was met alle grote Russische dichters van haar tijd. Sommigen noemden haar de heks. Die Bolle vind haar gedichten erg mooi, maar is als de meeste van haar bewonderaars meer onder de indruk van haar persoonlijkheid. Veel Russen kennen haar gedichten nog steeds uit het hoofd. Daarom, vanuit Caya's kennel, voor die Bolle, 'De Liefde'. (Hoewel ik daar vanochtend heel anders over dacht! Maar Goos heeft me getroost.)

De Liefde

Soms rolt ze zich op als een slang,
En weet ze het hart te beroeren,
Ze zit als een duif dagenlang
Op witte kozijntjes te loeren,

Soms vind je in helwitte rijm,
In slapende bloemen haar sporen...
Maar zeker zal zij in 't geheim
Je rust en je vrede verstoren.

Hoe zoet klinkt haar zacht gesnik
In het klaaglijk gebed der violen
En soms ligt ze ook tot je schrik
In andermans glimlach verscholen.

24 november 1911 , Tsarsko Selo

donderdag, juli 10, 2008

OPEN JAAR DAG

Beetje mosterd na de maaltijd wel. Alweer twee weken geleden. Verjaardag nummero 65 van Harmanna. (Met gemengde gevoelens zag ze de dag daarvoor de AOW op haar bankrekening staan.) Ze hield open huis van 11 uur tot 11 uur. Alle honden ook welkom. Het heeft van het begin tot het eind stampvol gezeten. Nou is dit een heideblogje en we beperken ons dus tot de beesten en de bazen uit de buurt. Dat heeft ook een praktische reden. Die Bolle heeft het veel te druk gehad om alsmaar te fotograferen. Ja, Harmanna was jarig dus hij moest serveren. Ik ga niet verklappen wat en hoeveel er is gedronken, wel dat de tafel binnen vol stond met taarten, broodjes, verschillende salades en schalen met haring. Schoon op. En over de drank zou ik niets verraden. Caya en Goos waren de laatsten die weggingen. Harmanna en die Bolle hebben toen een heel groot glas whisky ingeschonken en nog een uur naar de prachtige sterrenhemel gekeken, aan het eind van een prachtige dag die geknipt was voor dit open huis. Maak ik me er nu weer even snel van af want morgen ga ik uit logeren. Caya ja. De foto, op klikken om te vergroten. Linksboven Jan, de broer van Harmanna en Noor waren met hun nieuwe fox Cas de eersten. Maar Noor wou niet op de foto, dus dat schoot niet op. En Cas ging meteen op onderzoek uit wat die grote zwarte baal haar moest voorstellen. Daarnaast Bob en Brigitta van de OSO. De rij daaronder opent met een verlegen Coen en Hennie. Het moment dat ik het ongeleide projectiel respect voor de ouderdom heb bijgebracht, is goed getroffen. De jonge Halff (de ouwe zien we later) met Harmanna en Petra, ook OSO en nog veel meer. Een rijtje Erfgooiersstraat buren. Volgende rij, Masja onder de tafel en Ineke achter de haring. Daar maakte die Bolle, die een absolute haringjunk is nog grappen over, maar daar trok ze zich helemaal niets van aan. Anne Karin en Rietje close en Hennie vrijend met Cas. Dat kleine lefgosertje kom je ook overal tegen. Nadat ik Coen over z'n verlegenheid had heengeholpen zat dat pikkie er ook meteen weer bij. Coen met stok. Grote stok. Cas en ik kijken toe. Harmanna in het midden met voor Ellen en achter Jeanette, Anja zonder Lisa, m'n beste vriendin, grote misser. 2x Karin, veel Karin ja, bleef gezellig zitten en de beide snorremansen, Johannes H vriend van die Bolle en, jawel, de oude Halff, maar zonder opa Quando.En dat kan ik me voorstellen voor zo'n oude knar. (Quando bedoel ik!) Zo, nu ga ik m'n koffers pakken. Heb daar drie dichtbundels ingestopt, want Bouviers en beesten in het algemeen, heb ik eventjes helemaal gehad. Die Bolle zit nog te stressen achter z'n computer, want die is in handen van de KPN gevallen door overname van Tiscali. Gaat echt helemaal fout. Hij heeft al een week geen e-mail meer gehad. Alle ouwe grappen en grollen over KPN uit de jaren tachtig (Remember KRO's 'Ook dat nog') blijken springlevend en heeeeel actueel. Wordt een lange hete zomer wel...........

maandag, juli 07, 2008

HENKIE ONTHULT HENKIE

Goed idee van Caya, Henkie onthult Henkie. Want ze wilde er een echte overhandiging en onthulling van maken. Met publiek en pers. En je weet, wat Caya in der kop heeft heeft ze niet...... nee nee valt steeds meer mee, ze is al 32 kilo afgevallen. Eerst moet er gesproken worden. Dit is tenslotte Nederland op z'n best. Dus Caya die de DVD aan die Bolle overhandigt. In een kransje. Zie je zelf. Toen die Bolle, waarover hij het heeft zie ik niet, maar het ziet er heel overtuigend uit. (Nee ik was er niet. Henkie vonden ze genoeg hond.) Diederick was de laatste spreker. In het publiek journalisten van de Gooi & Eemlander, nee helemaal niet het plaatselijke sufferdje, onze eigen regiokrant en de Telegraaf. Met hun fotografen. G&E had een hardstikke leuke reportage. Krantenartikel linksboven. (Op klikken om te vergroten.) Daarnaast De Niewe Ster, het blad van de Wijde Meren (Loosdrecht enzo) en linksonder het artikel uit de Gooi & Vechtstreek. De foto van de onthulling is helaas naadje. Henkie ging weer eens te snel. Bekijk de foto's maar. (Ook op klikken om te vegroten.) (Oja, klil hier ook nog even voor het origineel!) Wat? Oke, even snel. Linksboven Caya, daarnaast luisterend Katy de vertaalster en achter haar de voorzitter van de Nederlandse Bouvier Club Pieter van Leeuwen. Naast Harmanna de journalist van de Telegraaf en die lange grijze rechts is de baas van mijn vader zaliger Kokomo geweest. De foto daarnaast, zijn zoon en z'n vrouw. Daarachter Henry de man van Annemarie (heb ik nergens op een foto gezien). Henry heeft alle fantastische hapjes gemaakt en samen met Harmanna gepresenteerd. Drank ook ja. Die Blonde glimlach naast Henry moeten jullie nou wel kennen. Carin Gouma dus. Daaronder drie keer die Bolle. Das wel erg veel. Gelukkig Goos als tegenwicht. Daaronder de sprekende Diederick, luisterend Eric Tabor en Marianne Oosterkamp van Ecostyle, daaronder de onthulling en publiek. De boevenclub voorzitter moet wel veel verstand van bouviers hebben, dus een nauwkeurig inspectie, Daaronder de vrouw van Diederick en Diederick zelf die z'n werk helemaal officieel signeert. Echt een hele mooie DVD, Caya's Home Bouviers, maar als ik dat portret van opa zie krijg ik het er weer helemaal koud van. O ja, Caya is ook door de AVRO gefilmd. In kunstuur. Gaan ze kijken welke kunst mensen aan de muur hebben en waarom. Ja Henkie dus. Klik hier en kijk!