dinsdag, augustus 28, 2007

PHOTOSHOPPEN

Daar moest ik natuurlijk ook aan geloven. Photoshoppen. Die Bolle (m'n baas) kan zich daar zo lekker in uitleven. Zonder woorden zal ik maar zeggen. Heb alleen nog heideplaatjes. Dus die moesten er aan geloven. Maar deze foto is niet van mezelf. Wel van mij natuurlijk, maar niet van mezelf. Van die Bolle ja. Heb ik helemaal bewerkt. Lekker soppen, maar ja, zonder verf. Jammer wel. Vond ikzelf hetleukste plaatje van allemaal. Dus....... bekijk het maar.

Wil je nog meer gesjopt zien, er is nog een Blogger Photoactief,
klik hier.
En natuurlijk hoogstandjes bij Fickr,
klik hier.

maandag, augustus 27, 2007

HEIDE BLAH BLAH

Daar kan ik nou zo pissig om worden. Al dat geleuter over die hei. Zo mooi, zo mooi heb ik in jaren niet gezien, zal wel door het slechte weer komen, vroeg warm en veel regen, klimaatverandering ja (Al Gore is er niks bij), maar wat prachtig he, nee in jaren niet gezien..... Ja natuurlijk is die hei prachtig, heb ik ook m'n hele leven nog niet gezien, maar het is ook tien jaar geleden dat hij voor het laatst zo mooi heeft gebloeid. (Die Bolle m'n baas, met z'n vorige boef Kim hebben't wel gezien.) Mooi ja. Maar waar ik nou zo pissig om wordt...... Kijk elke dag lopen ze met elkaar en die hondjes rondjes bij ons op de hei. Lullen, poepen, piesen. Maar met mooi bedoelen ze de Trappenberghei of de Tafelberghei of de Ginkelse hei of ergens Hoge Veluwe. Verstweg is mooist. Hebben ze dan die hondenp... in hun ogen, zien ze niet hoe mooi onze eigenste hei is. Ja, dat kleine kutstukkie wat het GNR voor ons heeft overglaten. Dat is pas prachtig mooi. Niks Trapeze Rafelberg, niks Ginkelingen of valeOuwe. Hier. Heb m'n nieuwe camera gepakt (zie vorige blog) en ben meteen aan de gang gegaan. De plaatjes lekker gelijmd en geplakt. Mooi is anders, maar leuk is het wel. Onze hei, full color no fiction, mag er wezen. Kijk eens uit je doppen! En kijk uit, want de volgende keer heb ik m'n camera bij me. Jullie zijn gewaarschuwd.

BOEVEN

Boeven moet je vangen. Hoor je de hele dag. Op de radio, in de kroeg, zelfs op de tv in interviews met hoogeplaatste personen. Als grap ook. Tegen een agent die een fietser bekeurd op geen achterlicht. Niks anders te doen? Ga boeven vangen joh, roept een passerende fieter. Is politietoptien nummer 1. Maar goeie boeven vang je niet. Nee. Die wachten op het juiste moment en slaan dan hun slag. Ze merken niet eens als er geslagen is. Neem nou die Bolle. M'n baas. Heeft een leuke kleine digitale camera, een Canon. Powershot nog wel. Werkt'ie jaren met veel plezier en succes mee. Maar dan ineens is er een nieuwe. (Zo gaat dat met mannen hebben ze me verteld.) Een nieuwe van een overbekend merk en dat noemt'ie liefkozend Nikonlientje. Haarscherp en meer dan tien miljoen pixels.... of zo. Klinkt als een dom blondje met grote.... jeweetwel. Precies, de vorige blogvideo is er mee gemaakt. Naar die Canon kijkt hij ineens niet meer om, ligt ergens achter een stapel scripts op een stoel.(Harmanna is niet geinteresseerd, want die heeft een splinterdun en klein cameraatje van zichzelf.) Hij zit te schrijven, werk ja, kan gebeuren. Heb ik die camera ongemerkt ergens anders neergelegd. Gebeurt niks. Niet zien niet weten. Hij blijft schrijven. Dus ik met die camera naar buiten. Oefenen. Dat valt nog niet mee, want die dingen zijn niet voor die schattige boevenpootjes gemaakt. Maar met wat grommen en keffen, jawel, de eerste resultaten, aardig. Die Bolle blijft schrijven en mijn plaatjes worden steeds beter. Tot zover niks aan de hand. De camera mist'ie pas over een half jaar als hij ineens iets bedenkt waar hij... enz. Maar het moet een keer in de openbaarheid, anders heb ik er nog niks aan. Mooi weer buiten. Bolle komt tevreden beneden. Is klaar en vindt het schrijven 'redelijk' geslaagd. Redelijk staat bij hem voor goed. Goed humeur dus en gaat naast Harmanna zitten, denkt aan wijn. En dat is het moment dat je bij hem ijzer moet smeden. Als het nog net niet nat is. Zo hard mogelijk blaf ik, koppen bij elkaar en.... knip. Je ziet ze verbaasd kijken. Of is dat mijn projectie? Lachen? Wisten ze het al de hele tijd? Ja hoor, daarom moeten ze zo lachen. Schatjes he? Ja kan ook heel anders hoor, nee niet zo erg als in die film maar het gaat nu even over die camera. Ze vonden de portretprent prachtig en nou mag ik die camera houden. Een boef met een camera, jullie zullen nog wat gaan beleven! (Op foto klikken om te vergroten.)