vrijdag, september 16, 2011

Mac 'n' Cheese

Mac 'n' Cheese from Mac 'N' Cheese on Vimeo.


Verrassend mooi en prachtig gemaakt eindexamenfilmpje van een stel HKU studenten. Hebben vandaag een open dag in Hilversum om eindexamenproducties en projecten te laten zien. Die Bolle is er natuurlijk geweest en was helemaal weg van deze animatie video. Spannend tot aan het eind en een onverwachte afloop. Kijken.

donderdag, september 15, 2011

Cats (again)


Ben gek op katten. Nee eikel, zo bedoel ik het niet! Was stinkverliefd op een mooi zwart buurkatertje en de huidige buurjongen zie ik ook wel zitten. Een rooie. Maar wat me in ze tegenstaat, iedereen vind ze zo lief en zo zacht en zo meegaand in de omgang. Jaha, als je maar precies doet wat ze zeggen, anders kunnen ze heel, maar dan ook heel vals uit de hoek komen. Net als gewone opdrachtgevers tegen hun personeel. En verder deugen ze ook van geen kanten. Kijk naar de video hierboven. Mooi portret van zo´n snoezig etterbakje. Gejat van Hanneke Groenteman haar blog.

dinsdag, september 13, 2011

Boeven dus........

Het is wel een video, maar je kunt hem hierboven niet starten. Dat deed'ie uit zichzelf, met geluid, hinderlijk. Daarbij paste het beeld niet in mijn kader. Ook hinderlijk. En dat klopt, gaat over Bouviers. En wij laten ons niet bepalen door bloggertjes en domme lijntjes. Maar als je een andere blog wil lezen en ze kletsen er dwars doorheen, te hinderlijk. Dus alles onder de link hieronder gestopt. Eigenlijk alles over bouviers, maar nu alles op een rijtje. Hoor je 't eens van een ander, want het meeste heb ik hier al geschreven. De Reagan boef, de Jacqueline Bouvier Kennedy boef, de wereldoorlog boeven (en niet alleen red cross tiepjes, mitrailleurs getrokken en als de munitie op was meevechten met onze bazen) en dat we veel ruimte en een ervaren baas nodig hebben en vooral een goeie. En wat een goeie baas is moeten we nog eens overleggen. Een harde echte of een denkertje dromertje zoals de mijne. Werkhonden zijn we, die veel ruimte nodig hebben. Zeggen zij ook. Hoor je het 's van een ander.......of zei ik dat al? Voor de video klik hier voor de originele versie. En als je denkt, zo'n hond wil ik ook wel, toch nog een oude waarschuwing vooraf. Van Pam Green: Don't Buy a Bouvier. Klinkt heftig ja, maar wij bouviers zijn het er helemaal mee eens.

maandag, september 12, 2011

Vader Cats

Zo noemden ze hem (1577 – 1660). Hij was in zijn tijd de Grote Opvoeder. Schreef allemaal stichtelijke gedichtjes. Werd toen ook al de spot mee gedreven: Kinderen zijn hinderen zei vader Cats, riepen ze (let wel ergens 1600!) Wij kennen zijn huis nog in Den Haag, zeg maar residentie, waar nu onze minister president woont. Of mag wonen, want niet iedere MP wil dat. (Toen Balkenende het liet verbouwen brak er brand uit.) Meer weten over Jacob Cats, hier klikken. Laat ik nou een gedichtje tegenkomen dat in mijn (bouvier) ogen toch niet echt vrouwvriendelijk te noemen is. Stichtelijk is het in geen geval. Zit hij toch in zijn tijd de ideale vrouw te fotoshoppen. En dat vlak na de beeldenstorm. (Wat is dat? Kun je hier lezen.) Gewoon een playboy dus, maar z'n tijd wel erg ver vooruit. Geloof je niet? LEES!


Wilt gij een hups, een rustig wijf?
Neemt eerst uit Nederlant het lijf,
Neemt dan noch tot so weerden pant
Het aengesicht uit Engelant,
En vorder noch, geloofje mij,
Een tong uit Brabant dienter bij,
En doeter toe een Hollants hert,
Dat niet te licht verslingert wert;
Maer sooje wilt den hoogsten prijs,
Soo haelt de billen van Parijs,
Voegt dit bij een, geminde vrient,
Zoo hebje een wijf, gelijck u dient.


Jacob Cats (1577-1660)

En beneden is de verbouwing begonnen. Mogen wij ons niet mee bemoeien. (Doet die Bolle toch. Aangeboren.) Zitten die Bolle en ik nu opgesloten op z'n werkkamer. Hij werkt z'n iPad af, doe ik gauw even een blogje. Wat een herrie!