woensdag, mei 09, 2007

In memoriam Kokomo Grace van Caya's Home

Mijn vader is dood. Kokomo. Heel lullig, een gevaarlijke teek. Kan ons allemaal gebeuren, maar je schrikt er toch weer van. Ik ken hem niet. Zo gaat dat in de hondenwereld. Mijn moeder Sweet Pea ken ik natuurlijk wel en heb ik later ook nog wel eens gezien. Maar Kokomo woonde heel ergens anders in een gewoon gezin. Kwam alleen van tijd tot tijd even langs om z'n plicht te doen, zal ik maar zeggen. Klopt ja, er is vervelender werk te bedenken. Maar hij deed het goed. Was samen met mijn moeder een koningskoppel.
Hier links Sweet Pea, mijn moeder.
Bikkel, jeweetwel mijn broertje, een jaar jonger dan ik, heeft er ook al over geschreven en daar las ik het voor het eerst. Meteen Caya gebeld natuurlijk en die zei dat het waar was. Op de site bij Caya staat hij al in Loving Memory.

Nou Kokomo, ik draag met trots je naam. Veel plezier in de eeuwige jachtvelden. Deze keer teken ik voluit met de naam van mijn moeder en van jou:

Yka Sweetkokomo
(Zo hoort het niet in de stamboom, dat heeft die Bolle zo bedacht.)

Kopopzegelpost

Verbijstering alom. We horen brieven en kranten in de brievenbus vallen. Die Bolle haalt de post op. Ik houd me doodstil. Hij sorteert gedachtenloos de enveloppen. Zit er ook een velletje postzegels bij. Hij kijkt, kijkt nog een keer........ Stom van verbazing houd hij het velletje omhoog. Harmanna slaakt een gil. Kijken daarna allebei naar mij. Ik houd me van de domme. Ik niet weten niks. Nou, kijk zelf maar, hierboven. Ja heus, echte postzegels. Plakken en wegsturen. Slakkenpost natuurlijk, duurt ten minste een dag voor die aankomt, maar wordt echt bezorgd. Komt zo. Ik las iets over de PTT van vroeger. Geen idee wat dat betekende. Heeft die Bolle me uitgelegd. Post...Telefoon... Telegraaf. Telegraaf?! Dat is toch een krant! O, ook iets met seinen en telegrammen. Dat gaat me te ver, zoek dat zelf maar op. Honderd jaar geleden dus. Vijftig? Ook goed. Dat werd PTT Post en toen KPN en toen TNT en toen...... en toen was ik draad kwijt. Uitgezocht op internet. Schijnt ook een mooi postmuseum in Den Haag te zijn. Die Bolle is er al geweest toen hij nog jong was. Hadden ze toch niets om te laten zien!?!?! Heet nu 'communicatie museum'. Hahahaha, communicatie halen ze er altijd bij als ze niet weten wat ze het moeten noemen. Affijn. Zo liep ik bij TNT tegen deze postzegelactie op. Mijn poten jeukten en ik heb het gedaan. Kunnen jullie ook. Doen! (Hier klikken) Al is het alleen maar voor die belachelijke gezichten die je familie dan trekt. Kun je ook weer een zegel van maken.........