vrijdag, maart 06, 2009

DE HONDENKAR (nog een keer maar erger.........)

Die Bolle voert wat in z'n schild. Mijn passie is foto's en schilderijen van trekhondenkarren. Dat weten jullie. Heel vroeger was de Bouvier een boerenhond en moest koeien kunnen drijven, het erf bewaken en de kar trekken. (In het leger ook mitrailleursnesten.) Is nu gelukkig verboden. (Zie de hondenkarrensite van Bert Willemen.) Aangenaam gezelsschap zijn, maatje of lid van de familie is voor een hond in deze tijd levensvulling en zwaar genoeg. Ontdekte ik gisteren tussen de documenten van die Bolle (m'n baas) (ja ik ben gek op snuffelen) een webpagina van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. 1 alinea daarin wekte meteen mijn argwaan: 'Verbod gebruik hond als trekkracht. In de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren is een verbod opgenomen om een hond als trekkracht te gebruiken. Dit betekent dat honden geen kar of andere zaken of personen mogen trekken.' Plotseling herinnerde ik mij een paar foto's die hij al weken geleden ergens in Brabant had gemaakt. Nee, niet aan mij had laten zien. (Kijk hierboven. Een racekar en een bakkerskar voor honden. Die bakkerskar past natuurlijk helemaal bij die Bolle!) Maar ik weet niet hoe het met jullie is, volgens mij is 1 + 1 gewoon 2. Anmenooitniet. Dat hebben ze niet voor niets verboden. Die arme stakkers, eerst onder de kar en daarna er voor, beulen was het. Daarom werd de staart ook gecoupeerd. En dan zal ik niet lullig doen over hun bazen in die tijd, want het was bittere armoe dus geld voor paarden was er niet. Onbereikbaar duur. En die keuterboertjes moesten hun handel toch kunnen vervoeren. Toen dat verboden werd zijn er zoveel bouvier af....ingeslapen dus, dat er nog maar heel weinig over waren. Even doorgesnuffeld en jaar hoor, daar was het. Die Boille verzoekt om ontheffing omdat hij een film over de geschiedenis van de Bouvier wil gaan maken. En daarin speelt de trekhond een belangrijke rol, dus graag ..... enz. Nou begrijp ik ineens waarom ik laatst in zo'n speurtuig moest, waar hij aan een lange lijn een paar gewichten had gehangen. Om trekken te oefenen! Maar zo zijn we niet getrouwd. Dit muisje, nee deze kar gaat nog een staartje krijgen, een mooie bouvierstaart! Geschiedenis van de Bouvier, prachtig, maar sommige dingen moet je geschiedenis laten. Wij gaan toch voor een film ook niet meer 'live' vierendelen?! Hij trekt die kar zelf maar en plakt mij er dan gewoon voor. Mijn eigen animatiemaatje. (Wordt zeker vervolgd.)

donderdag, maart 05, 2009

CARIN IN DE GLORIA

Die Bolle in concert. Nou hij maakt er snel een eind aan. Heel verstandig.

Hoi Carin, ook de felicitaties van mij (nog een keer maar de VIDEO felicitaties was duidelijk fake) en nog vele jaren met allen die je liefhebt in goede gezondheid. Bij het afkijken kun je op de HD knop klikken, maar dat kan problemen geven. Maakt niet uit. Gewoon is goed. Het was was vroeg en uit een goed Bolle hart. Maar ik wil je wel een geheimpje verklappen. Te vroeg voor drank was het een wijnglas met limonade er in. Zonder rietje. HAHAHAHAHA........

KAT & HOND

Ontmoeting op de Bloemgracht. Kat en hond en zo ziet het er ook uit. Mooie plaat. Thomas heeft altijd veel beesten voor de lens. Nee ik heb hier geen mooie uitsmijter bij. Hooguit dat dat kleine mormel onze soort wat beter zou kunnen verdedigen. Maar volgens die Bolle zijn de Jordaan katter feller dan andere katten. Geldt voor alle Jordaners, zei 'ie nog. Jajajaja, hij is ook een Jordanees, dat weten we zo langzamerhand wel. Had even tijd voor een blogje. Met al die videoblogs waar hij bijna dag en nacht mee bezig is, kom ik niet meer aan de bak. Hij zit nu een verjaardagsvideootje voor Carin Gouma te maken. Hij zingt. Zal ik jullie niet onthouden. Zet ik er vandaag nog wel bij.