vrijdag, februari 03, 2006

Pet TV

Krijg ik toch allemaal leuke meeltjes uit Finland. Van Piukku. Die heeft twee prachtige boeven, Ilona en Karma. (Click to enlarge.) Ilona is mijn tante van moeders kant. Yes, it's all in the family! Er wonen trouwens een heleboel boeven in Finland. Gaaf land, zegt die Bolle (m’n baas) die daar een paar keer is geweest. Veel meren en bossen en zo groot dat je dagen kunt lopen zonder iemand tegen te komen. En Lapland, helemaal in het Noorden, schijnt echt te gek te zijn. Veel bouviers dus en ze doen ook veel video. Ze hebben daar zelfs een eigen Pet TV zender. (Kijk ook dogsports of de website van Pirkko.) Maar 1 probleem. Je verstaat er geen snars van. Fins is voor ons net zo onbegrijpelijk als Nederlands voor hun. (Deze uitzending gaat over Ahma die niet meer overweg kan met zijn broertje Ike en naar een ander huis gaat, schrijft Piukku.) Heeft ze ook nog een video over haar eigen honden. ( www.businesspalvelin.net/dsol/vuodelle_2006.wmv Kan ik helaas niet linken dus even kopieren en plakken, copy paste, in de adresregel boven.) Maar wat zien ik? Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Ik ben helemaal mesjokke van sneeuw en in Finalnd ligt de hele lange winter altijd allemaal hartstikke gave sneeuw……WAUW PARADISE!!!!!!!!!! Maar Piukku schrijft: You know, it´s -20 degrees cold right now and still sinking... and there are 2 Menthol Marlborougs in the house....... Nee, dat is teveel van het goede. Schreef terug: For a dutch dog playing outside in that temperatutre is souicide....... like smoking. And why mental cigarettes in that temperature? HAHAHAHAHA. Roept die Bolle hoofdschuddend WIJSNEUS (The Bolle is calling me smartass now!) Maar daar ben je een bouvier voor. (That's your cow dog character. Is'n it?) Toch?

woensdag, februari 01, 2006

NIKS NO PREMIERE

Waht a shame. Jammer maar helaas en eerlijk is eerlijk. Nothing niks nada PREMIERE. WERELDPREMIERE nog wel. Opschepster. It's all swank. Hoogmoed komt voor de val. Dus. No PREMIERE at all. Er stond al een bouvier geboorte op internet (zie foto) en heel mooi gefilmd ook. There was already a bouvier videobirth on internet with beautifull pictures. Click the links. De kennel waar je die video kan vinden is de Cupressocyparis Hof (hoop dat ik het goed intik, moeilijke naam voor een bouvierpootje) en hier is de link naar de geboorte. Maar er staan nog veel meer mooie video's en informatie op die site. Ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat ik mijn koppie nog even laat zitten. Die Bolle (m'n baas) schud meelevend zijn eigen kop. Dat noemen ze nou een narrow escape. Maar dat zal die pups een zorg zijn. Die hebben wel wat anders aan hun hoofd. Hoe kom ik zo snel mogelijk bij de mooiste tepel. He Bolle? (Thanks Goos for the message. Goos is mister Caya.)

dinsdag, januari 31, 2006

WERELDPREMIERE

Tante Uranie heeft twee prachtige Bouvier pups op de wereld gezet (gelegd eigenlijk) en vroedvrouw Caya was ook cameravrouw. Caya was midwife and recorded the birth on video, while Uranie delivered two beautiful bouvier pups. Heel mooi en heel ontroerend die kleine boefjes. Uranie, International Champion and so on and so on, is world famous in all the Netherlands as an actrice in feature films and television serials. Voor haar is optreden een makkie. Maar dit is toch wel heel bijzonder: voor het eerst op internet (mijn koppie eraf als het niet waar is) een Bouvier bevalling.....tatatataaaa...WERELDPREMIERE... For the first time on internet a Bouvier delivery.

O ja, de eerste keer kijken kan het beeld haperen omdat de video nog geladen moet worden. Daarna loopt'ie als een jong boefje. The first time you watch the video its also loading and can stop a few times. In replay it runs smoothly.