vrijdag, november 02, 2007

Polo Kiro

Even voor Kiro een proefje gedaan. Zat wat moeilijk met zijn verkeerd dalende ballen en Blogger. Geopereerd. Nee niet voor Blogger maar voor z'n balletjes. Ja dat kan je zo hebben. Komt alles tegelijk. En Jolanda een nieuwe baas, dus die is ook niet aanspreekbaar. En Mark zal wel werken zijn. Hee, wacht even. Lukt bij mij ook niet. Even kijken. Eureka. (Klassieke opvoeding, hoor je zo) Ik heb het lek boven water. Die 'Polofotoos hebben een verkeerde naam. Die herkent hij niet als jpg file. Moet je de naam veranderen (rename) zonder spaties, of gewoon inkorten zoals ik heb gedaan. Hoodie.jpg dus. Of Hoodie1.jpg enz. Hee, Krootje, succes, en veel sterkte. Oja. als'ie het weer doet, veel mooie poloos bij ZaZustore. Ze hebben ze zelfs in de maat van die Bolle. Nee zeg ik niet. Daar is'ie heel gevoelig in en dus heeeeel kinderachtig.

dinsdag, oktober 30, 2007

JAARDAG

Dat is nog altijd even tellen. Ik ben 4 geworden, maar volgens mij is het mijn m'n vijfde jaardag. ??!! Niet dus. Op de nulste ben ik geboren, zegt die Bolle (m'n baas) dus op je eerste jaaardag ben je 1. Op je vierde ben je dus vier. Zal wel. Of het leuk geweest is? Matig. Kijk naar de foto hierboven (op klikken om te vergroten) en je ziet treurigheid. Weer dat trotse hondje met die gevoelige blik in de sneeuw, nou dat kennen we zo langzamerhand wel. En daaronder in de bench, de eerste dag bij Harmanna en die Bolle, aan het drinken en verslikken. Saillant detail (mark my french), het wijnrek op de achtergrond. Dat hebben ze later voor alle zekerheid verplaatst. Maar het ergste is die afschuwelijke lijst. Allemaal wufte puppydingen. Wat een kitsch. Dat kun je een echte boef toch niet aandoen. En in het midden ik nu met leeuw. Echt uit Zuid Afrika. Pak ik altijd als ik wil communiceren. Beer heb ik ook, van Caya meegekregen toen ik werd opgehaald, maar dat is om lief gevonden te worden. En dat communiceren was hard nodig. Die Bolle stond vroeg (07.15) op. Ik verheugd mee naar beneden, leuk wandelen. Zomertijd dus licht. Niet dus. Handje kusje en van harte gefeliciteerd, twee snoepjes en hij verdwijnt in z'n werkkamer om te gaan monteren. Wat krijgen we nou? Een uur later Harmanna. Ook handje kusje en snoepjes, wel wandelen, maar ook weg achter de computer. Tijdens het speeluur weinig vriendjes en die er waren wilden niet spelen. Heb ik ook niet getrakteerd. Ze kunnen me wat. Zo was het dus vandaag. Vanavond hebben ze voor me gezongen en kreeg ik een zacht gekkokt eitje. Dat vind ik echt te gek. Vond bij de foto's nog een aardige serie. Van klein naar groter en nog wat groter, met de schoot van Harmmana als.... eh.... hoe noem je dat nou ook alweer, o ja, referentie. En dat was het dan. Morgen ben ik bijna vijf..........

zondag, oktober 28, 2007

In de Jordaan......

Terwijl je het leest hoor je de melodie, gaan je handjes en pootjes de hoogte in en klinkt de langaangehouden a in drie toonsoorten met tremolo. Maar je moet er toch niet aan denken. Hoezo? Wat hoezo? Hier de hei om de hoek en daar..... in de goot. Of voor de verandering, naast de goot. Trefzeker gefotografeerd door Thomans Schleifer. (Klik hier voor z'n site. Nog veel meer Jordaan.) Verbeeld ik me maar? Helemaal niet! Tenminste 1x per maand (als het niet meer is) oppert die Bolle de Jordaan als absoluut woonparadijs. Nee, niet alleen om de kroegen, maar dat speelt natuurlijk wel een rol. Lekker stappen, noemt'ie dat. Daarover geen kwaad woord hoor, echt niet, als'ie maar wel terugstapt naar 't Gooi. Maar al die ouwe... [piep] willen uiteindelijk toch weer terug naar de plaats van de misdaad. Ik bedoel herkomst natuurlijk. En die Bolle is daar geboren, in de hongerwinter. Doen we even een medley van de ouwe Sjonnie (! Moest ik zo schrijven van Inewke S.) Jordaan. Koeleur lokaal. Houd je niet van? Toch kijken. Het is zo over. O ja, over geboren worden gesproken, overmorgen ben ik jarig. Benieuwd of zij het ook weten. Niet vergeten. Even stiekum in hun agenda's kijken. Eitje met een computer. Nou Harmanna heeft een vergadering en die Bolle een afspraak met, notabene, Caya. Bij Harmanna staat ook nog: HEI, snoepjes uitdelen. ?! Verrek, doen kinderen altijd op school als ze jarig zijn. Tracteren heet dat. Voor m'n vriendjes. En ikzelf ook natuurlijk. Gelukkig, niet vergeten. Maar nu, weer spannend, wat is m'n verjaardags cadeau? Ik heb een step gevraagd, maar dat vinden ze te gevaarlijk. Een eigen springschans, maar daarvoor is de tuin te klein. Eigenlijk, diep in mijn boevenhart, wil ik een kat, maar dat gaat niet in ons huis. Zeggen ze. Die kan hier alleen maar binnen zitten. Onzin, ik kan hem toch gewoon uitlaten!