vrijdag, maart 02, 2012

Speeltuin voor Elanden

Wandelen met je baas en je vriendjes op de hei, prachtig. Rennen, vliegen, matten, spelen. Maar op straat aan de lijn. Verkeer is onberekenbaar en gevaarlijk voor een hond (zegt die Bolle) en sommige mensen zijn bang van honden. Er kan dus van alles fout gaan. Riem om. Mooi, goed geregeld. Nou, kijk dan maar naar de video hierboven. De hele familie Eland op stap in de straten van het stadscentrum. En niet aan de lijn, ben je besodemieterd, gewoon helemaal vrij, met die grote hoorns direct bij de hand. Want kom niet te dichtbij. En als die 300 kilo boos op je afkomt wil je wel wegwezen. En ja, dat sappige zachte gras op de golfbaan........ Als je de baan opengraaft met je gewei doen ze niks en spelen die golvers gewoon verder. Dat is pas tolerantie. Hier naast me ligt ook zo'n groot gewei, want die Bolle is uitgebreid in Scandinaviƫ geweest. Grote wandelingen, ook in Lapland. (Toennie nog wat jonger was dus.) Daar heeft'ie zo'n gewei gevonden en mee naar huis genomen. Zwaar en als dat op je afkomt wil je wel wegwezen. Sierlijke mooie beesten ook. Nou ja, middagje shoppen en snacken in het centrum. Met de hele familie. Lekker. Maar houd wel je hond bij je. (Via Anjo B. ja.)

donderdag, maart 01, 2012

Jan van der Noot -- Naar de apocalupsis

Alles gaat goed hier en die Bolle zit te zweten in zijn oncosportschool. Dus even rustig de tijd voor een heel erg oud en erg ondeugend gedichtje. Loopt heel Christelijk goed af!

Naar de apocalupsis (II) Op een roodverwig dier, hebbende zeven hooien,
Ende tien hoornen ook vol lasterlijke namen, Zag ik zitten een wijf, stout zonder zich te schamen,
Met peerlen, purper, goud versierd om heur verfrooien: Zij hadde in heur hand eenen beker van gouwe,
Vol grouwels ende onreins van heurder hoererije: En op heur voorhoofd stond de naam sekreet onblije
Der grooter Babilon. Ik zag dronken dees vrouwe

 Van der heiligen bloed, Jezus’ goede getuigen. Eenen Engel zeer sterk hoorde ik met luider stemmen
Roepen; “Gevallen is Babylon”, was zijn hemmen. Uit den hemel hoorde ik een ander stemme buigen, Zeggende: “Gaat uit heur op, dat gij heurder plagen Niet deelachtig en wordt, mijn volk, mijn goed behagen”. 

Openb. 17 en 1

Jan van der Noot (1539-1595?)

 (Hooien zijn hoeden. Heb ik even opgezocht. De rest moeten jullie zelf maar bedenken. Yka.)