vrijdag, oktober 12, 2007

Die Lange

Geintje dacht ik. Over twee maanden is die Bolle jarig en wat geef ik hem? (Tenslotte heb ik wat goed te maken na mijn vorige blogje.) Ik wist het meteen. Een horloge. Want? Nou kijk. Nederlanders lopen meestal in hun leven met 2 horloges. De eerste van hun ouders gehad toen ze nog jong waren en als dat op is krijgen ze van hun partner of zo de tweede. Tot de dood hen scheid. Of het laatste gouwe als ze met pensioen gaan. Maar dan moet je wel je hele leven in datzelfde bedrijf hebben gewerkt. Heeft allemaal met traditie en binding te maken. Die Bolle zegt dat dat bij elkaar hoort. Zal wel. Nou, zijn horloge loopt op z'n eindje. Heeft'ie dertig jaar geleden gekocht dankzij de erfenis van z'n vader. Al een jaar kijkt hij naar horlogesites om te zien wat hij leuk vindt. Weinig. Van die grote dikke protserige klompen aan je pols, geen gepimp voor die Bolle. Van horloges die hij mooi vond downloade hij een afbeelding en die wiste hij na een paar dagen als het toch tegen viel. Maar 1 afbeelding bleef staan. De Lange 1. Donkergrijs. Top, dacht ik. Een prachtig horloge, zal hij nog lang na mij aan me denken en die Lange is geknipt voor die Bolle! Ik op de website van A. Lange & Sohne opgezocht wie de Nederlandse importeur is. Steltman op het Noordeinde in Den Haag. Toen had er al een belletje moeten rinkelen. Het dure Noordeinde en ze zitten daar al sinds 1917. Dat is wel erg veel traditie. Toch gewoon een meeltje gestuurd. Welk prijskaartje hangt aan die Lange 1? Maar wel onder de naam van die Bolle. Bouviers doen het niet zo goed in Den Haag. Nou eentje dan. Van Caya, natuurlijk, voor de beveiliging van ADO. Heeft nog een keertje, was op TV, achter een poedelnaakte flasher over het ADO veld aangerend. Die bloterik kon nog net op tijd in een hek klimmen. Maar ja, die kopen niet op het Noordeinde. Misschien die bloterik in kleren. Kreeg ik vanochtend antwoord. Geintje, dacht ik nog. Ik citeer/kopieer:

Hartelijk dank voor de door u getoonde interesse in de collectie van Steltman Watches. U heeft specifiek geïnformeerd naar de Lange1.

De prijs van de Lange1 is als volgt: Geel-, wit- en ros├ęgoud € 20.500,-

Platina € 30.000,-

Indien u aanvullende informatie wenst verzoeken wij u contact met ons op te nemen....

Vluchten kanniet meer en sparen is zinloos. OK, dat soort bedragen moet je gewoon kunnen uitgeven of het een tientje is. Maar dat is niet mijn probleem. Dat heb ik toch niet. Maar die Bolle, dat´ie daar echt op uit is. Dertig duiz..... Zou Harmanna dat wel weten? Vanmiddag tijdens de wandeling op de Lage Vuursche heb ik het ´m gevraagd. Recht op de man af. Keek verbaasd. Nee, dat zou ik niet kopen, ook al had ik het geld. Hoewel.... laat maar. Je hebt trouwens al een redelijke replica, nep dus, voor € 325. Doe ik ook niet, want je ziet toch het verschil. Maar het is zo ontzettend mooi, dat ik er van tijd tot tijd even naar wil kijken. O riep ik, nou begrijp ik het. Net als dat mapje waar die blote meiden in zitten! Wijsneus, ik liep even snel door, je hebt toch wel keurig een meeltje teruggestuurd? Ja hoor, met jouw soort antwoord. ´..... dat voor zo´n prijskaartje mijn polsjes veel te zwak zijn.´ Hij weet toch niet dat ik een boef ben met, HAHAHA, om iedere poot een gouwe Rolex.

dinsdag, oktober 09, 2007

WELTMEISTERSCHAFT BOUVIERS

Dat komt nooit meer goed. Tussen die Bolle en mij dus. Wat gebeurt? Hij gaat naar Duitsland. Bad Salzuflen. (Uitspreken als twee woorden Salz en Oefelen.) Nee, geen punt, maar wel naar de Weltmeisterschaft, zeg maar World Championships, Bouvier IPO II en IPO III. Wel Caya, wel Chewbaka, wel de hele Hilversumse bouvierclub met oom Herrie en de Bikkelmeiden, wel nog 100 andere bouviers, maar ik....? Niet dus. Eerst doen ze politiehonden zonder bouviers en nu meteen 100...... ik word er niet goed van. Drie dagen nog wel. Ik met Harmanna op pad. En leuk met Coen en Hennie en Luuk en Marco naar de Open dag op het dierenasiel. Maar ja, zoek de verschillen. Coen kijkt meteen naar andere meiden en Hennie roept tegen mij 'zit'. Hoe durft ze! Ben van verbazing nog gaan zitten ook. (Foto's van Harmanna.) Nee dan was het daar in Bad Salzuflen een stuk leuker. Caya met Chewbaka wereldkampioen in de Nachwuchsklasse. Het aanstormende talent. Vooral leuk omdat de moeder van Chewbaka , Uranie, in 2004 met Caya wereldkampioen in de hoogste klasse is geworden. Chewbaka (is Russisch en betekent hond) moest nog wel even aan het podium wennen (sprong er weer af) en Caya had een kontje van de Nederlandse Leeuw nodig. (De Nederlandse en Belgische ploeg hadden de meeste deelnemers. Nr.2 is ook een Nederlander en 3 een Belgische. Kun je zien als je de foto vergroot door er op te klikken.) Dolle boel dus. Herr Buergermeister wachtte met de prijs in z'n hand geduldig af tot'ie aan de beurt was. Die Bolle kwam zondagnacht heel tevreden terug. Is leuk geweest. Wacht maar jongetje, het wordt deze week nog veeeel leuker, laat dat maar aan mij over, Weltmeister B.....je kammewat!