vrijdag, juli 21, 2006

BRAND BRAND BRAND

Onze hei staat in brand. NU! Gauw wezen kijken en die Bolle fotograferen. Heet van de naald, hot news. Letterlijk. En lof voor de brandweer, ze hebben de brand weten te beperken tot een klein stuk. Gelukkig maar. Onze poep en pies rondjes lopen geen gevaar. Zelfs ons nieuwe bankje is net buiten schot gebleven. 'Is aangestoken', werd er geroepen. Welnee, gewoon zo'n rokende uitlaat eikel die 1 vonkje heeft gemorst. Die Bolle en ik stinken allebei naar brand. Voor de hele reportage klik hier.
Kregen we een meeltje of we ook een paar foto's op een wereldwijde website voor brandweermannen wilden zetten. No problem. Tell us if you want more pictures.

Golf

Waarom noemen ze het eigenlijk een hitte 'golf' ? Er beweegt niks. Ik ook niet trouwens. Of het is op zoek naar een nieuw schaduwplekje. Maar daar is het ook bloedheet. Je weet niet meer waar je het zoeken moet. Water? Zwemmen? Vergeet het maar. Heeft die Bolle eindelijk tijd om met mij in de plomp te duiken, tot op de televsie aan toe, streng verboden. Blauwalg. Wat dat ook mag zijn. Wordt je ziek van of je gaat dood. Ook lekker. Dan maar hijgen. Wat zou ideaal zijn? Een hondenhok met airconditioning. Toch even zoeken op internet. En jawel, kom ik terecht bij ateliers van Lieshout: Utopian Doghouse. Met pukkel. O jee, dat zijn kunstenaars, is de vraag of het ook werkt. Ziet er goed uit. Dat wel. Maar heel duur denk ik. En kunst. Dus je betaalt ook de lucht er omheen. Precies, airconditioning!

woensdag, juli 19, 2006

Emma Dilemma

You are driving your car, are you allowed to stay behind this bike? Kreeg ik toegestuurd van Hobby (m'n buurkat). Of ik het antwoord weet? Nou rij ik al auto vanaf de dag dat die Bolle me heeft opgehaald bij Caya, dus het antwoord lijkt me logisch: Fietsers rij je gewoon voorbij, zo hard mogelijk. Doorscheuren met die hap. Want waarom zou je er achter blijven hangen? Toch. Voor alle zekerheid even aan die Bolle voorgelegd, want misschien zit er addertje onder het gras. Hij ziet de foto en krijgt ineens zo'n peizende blik in zijn ogen. Heb ik meer gezien. Geen idee waarom, maar ik vertrouw het voor geen meter. Nee, zegt'ie langzaam, in - ha - len, dat zou ik toch niet me - teen doen. Daar moet ik toch eerst even die - iep over nadenken. Ben er niet he - le - maal zeker van. En je weet lieve Yka, bij twijfel niet in - ha - len. Ik schudde netjes van nee. Geef mij die foto maar even mee, zal ik er later nog wel een keer naar kijken. En daar ging'ie. Gek he, laat ik nou het gevoel hebben dat ik ontzettend ........... En dat plaatje zal wel weer niet van Hobby zijn, maar van z'n baas. Die twijfelt ook nooit als'ie niet moet in - ha - len.

dinsdag, juli 18, 2006

Entre Act

En de rest was eten en drinken. Dat zijn van die gewone familiekiekjes aan tafel. Hoort niet thuis in mijn blog, vind ik eigenlijk, maar na alles wat we hebben gedaan en jullie gezien, wil ik deze plaatjes niet achterhouden. (Klikken om te vergroten en daarna rechtsonder op het kruis om nog een keer te vergroten.) Ik noem het 'entre act', maar weet niet zeker of dit het hoofddoel was en de rest tussendoortjes. Vandaar. Aan tafel dus. Ook met Diane, jeweetwel, de andere voogd van de Joepies. Kijkspelletje. 1. Waar zit ik als ik niet op de foto te zien ben? Klopt. Onder tafel. Je ziet Harmanna kijken. 2. Op welke foto staat niet een glas wijn, vol of leeg? In 1 keer goed. Midden onder heeft Harmanna twee glazen whiskey gescoord. Nog een keer het adres van de Jufferen Lunsingh, kun je ook mee scoren. En het laatste nieuws: deze week is die Bolle 3 kilo afgevallen. Precies, de ijzeren hand van Harmanna!

zondag, juli 16, 2006

Kunstwijn & Co

Kijk, dat is nou een titel waar die Bolle van over de rooie gaat. Kunst, oke, wijn, dubbel oke, Co, zo heet zijn moeder (93), meestal oke. (Krijgt nog steeds standjes omdat'ie te dik is, hahahaha.) Maar zo geschreven betekent het allemaal wat anders. Co betekent hier compagnie. Er was inderdaad een heel gezelschap, kun je op de foto's zien. Maar KUNSTWIJN. Ik zie de rillingen al over zijn rug lopen. Als de wijn niet Frans is begint'ie al te griezelen. Toch is het waar. De jaarlijkse wijnproeverij in Tynaarlo met veel kunst. Bij Jan (en zijn muzikale vrienden en studenten) en Saakje (schilderijen en objecten) (kijk ook naar de gekleurde Axis schoenen) en natuurlijk Leo (ook musicus) en Peggy (ook Jufferen Lunsingh) die samen de wijn en de hapjes doen. Maar wat gebeurt? Je gelooft het niet. Echt niet. Ik wordt buiten de deur gezet. Letterlijk. Op het landje daarnaast. (De deur zie je links met daarachter Diane en Phaedra.) Zij allemaal mooi drinken met veel lekkere hapjes, ik op een afstand toekijken achter een sloot en een hek. Al die foto's heb ik gemaakt, van heel ver weg. Balen, nee dat is te zwak. Pisnijdig was ik. Heb ik laten horen ook. En wat gebeurt? Niks. Niemand reageert. En Phaedra begreep het al helemaal niet. Nee natuurlijk niet, want die woont daar. Kijken kijken en niet kauwen. Moet je zien die Bollekapsoneslijer. En maar slijmen tegen die wijnschenkende dames om een extra hapje. Wacht maar, dat zal ik 's tegen je moeder zeggen! Krijg je weer op je donder dat je te dik bent. HaaHaa..... Volgende week is het mijn beurt.

Kale Kunst Jonker

Kunst? Kwestie van kijken, roept die Bolle altijd. Point of view. Nou dat heb ik geweten. Hij kunstkijken in Groningen ik met Harmanna op het terras van de Kale Jonker. Stinkdruk. Want het was eindexamendag op de Minerva Academie. (Wordt je opgeleid tot kunstenaar en de fotgrafen hangen op het A- Kerkof, maar dat schreef ik al.) Daar komen niet alleen kijkers naar het eindexamenwerk, zoals die Bolle op af, maar ook een hele hoop familie. Nou je ziet het. Mijn 'point of view' was het terras. Kortom, stevige poten en Groningse konten. Noem dat maar kunst. Duurde eindeloos. En toen hoorden we ook nog dat topbarmaneigenaar Bert pensionado was geworden en met vriend en zoon in Ierland gaat wonen. Bye bye nr. 10! Zijn Harmanna en ik maar naar de Wolthorn gegaan. Loslopende honden van erge mooie maar erg dronken meid en een ex wethouder waar ik een snoepje van kreeg en een knipoog naar Harmanna, die daar met een ex televisie BN'ner zat te praten. Heeft iets met brillen. Beetje Gooi in Groningen.