zaterdag, maart 28, 2009

DE STAPPENVIDEO AAN BOUWENS


Die Bolle is gek. Dat zeg je natuurlijk niet van je baas, maar het blijkt iedere keer echt waar. Gisteravond de hele avond met z'n vriendje Hans in Amsterdam aan het stappen geweest. Precies, met camera zoals ze hadden beloofd. Want het ging er om, Bouwens in La Douce France stinkjaloers maken. Gisteravond hebben Harmanna en ik (mij zie je niet in de auto, een zwarte bouvier valt in het donker weg) ze opgehaald van de trein. Waarom is die Bolle nou gek? Met een dijk van een kater zat hij vanochtend vroeg die video al te monteren. En die werd nog te lang ook. Hij zat al op 13 minuten en op You Tube kun je er maar tien kwijt. Behoorlijk ingekort tot acht. Ja met al die blogjes in de afgelopen week was die stapavond niet meer te vermijden. Aan het eind lulden beide heren met wel erg dikke tong, maar dat heeft'ie er uit gegooid. (Klein stukje 's-middags weer teruggezet.) Zwak vind ik persoonlijk. Heel zwak.Maar wel weer een sterk eind!

donderdag, maart 26, 2009

Kroegen in RodezHoi Yka,

Goedemorgen, wat kunnen we lekker lullen hé over onze baasjes. Vanmorgen is ie in zijn ochtendjas hout gaan halen in de houtschuur onder het huis, aan de achterkant, moet ie, naar beneden door het hek (daar is een filmpje van, in de sneeuw, valt ie op zijn gat, kijk maar hier onder, die hond ben ik niet maar zijn ouwe Fox Hendrikje, is niet meer) en dan rechts af, de buren dachten dat het Tarzan was in zijn rode ochtendjas. Maar het is wel lekker warm. Ik lig voor de kachel en hij zit nog in de frisse kamer tot het door gewarmd is,nu nog mijn stukje ochtendworst en dag begint weer goed. Hoewel, Vandaag weer geen Camera gearriveerd, baasje kijkt steeds somberder en leest dan de mail uit Hilversum, wordt hij nog somberder, hoezo bromt ie, hoezo een kroegentocht in Amsterdam. Gaat'ie gelijk in zijn archief kijken. In Rodez een café als het Tolhuis, en Hilversum 4 zijn oude kroeg, als ik die verhalen moet geloven was dat ook een wilde tijd. Ook nog eentje van een soort Grand-Café, ze zijn er allemaal hier. Laat ze dat in Hilversum maar zien. Roept'ie bozig. (Hij heeft gewoon de pest in datt'ie niet mee kan stappen in Amsterdam. Yka) Hierboven dus de Franse kroegen (op klikken om te vergroten) en hieronder het sneeuwfilmpje met Ted voor en Agatha achter de camera. Hoor je ook.

Poot Borstel.

CHAOS


Moet niet gekker worden. De volgende blog van Borstel (De teckel van Bouwens, zie hieronder) alweer binnen. Stukje uit: leven op het Franse platteland. Real Soap Douce France. En die Bolle (m'n baas) heeft daar ook weer een antwoord op en dan die video's over Amsterdamse en Franse kroegen inclusief de daarbij behorende sterke verhalen.......... Nog even en ik ben geen schrijver meer van mijn blog maar een redacteur. Ik houd m'n hart vast voor het moment dat Bouwens en die Bolle mij overnemen en dan echt gaan schrijven wat ze denken. Dat moeten we kost wat kost voorkomen! Maar dan heb ik niks aan Borstel, want die begint net de smaak te pakken te krijgen. Lullende ouwe lullen als ouwe wijven! Wordt wel heel erg op weg naar het einde ......... daar wil ik niet eens aan denken. Aan de andere kant, levert het vast leuke plaatsje op en misschien ook nog een zinvolle gedacht. Nou, zinvol..... ? Zag net een video die dat eigenlijk heel goed in beeld brengt. Overdrachtelijk dan. Sterkte.

woensdag, maart 25, 2009

Blog van Borstel


Wie Bouwens is weten we nu wel, maar dit is informatie uit onverdachte hoek: Borstel. Dat is de teckel van Agatha en Bouwens. Die stuurt mij het volgende meeltje. Maar eerst voor de nuchteren onder ons:

WAARSCHUWING:
DE VOLGENDE TEKSTEN BEVATTEN VEEL ALCOHOL!


Hoi Yka,

Mijn baas zit te broeden op een tegen Blog, om je alle kroegen hier in de omgeving te laten zien, als hij maar niet met de Cam in de ene hand en mij aan de riem op zijn Honda stapt, ik loop n.l. al een tijdje op drie poten vanwege een spontane Hernia of Artrose daar is die paardendokter hier nog niet uit.

Trouwens dat meisje achter de bar bij Café Chris is Nel de eigenaresse, een tof mens dat rookt als een schorsteen, maar een goed biertje en een mooi glas wijn inschenkt voor betaalbare prijs. De karpershoek is niet meer wat het geweest is leunt op de voorbijgangers uit het Centraal Station en heeft daar zijn prijs aan aangepast, mijn Baas fronst altijd als hij de rekening krijgt en loopt brommend naar het CS.

De Druif daar kwam hij veel in de vorige eeuw met zijn Foxje Hendrik, en is daar regelmatig gesneuveld, ik hoorde hem laats nog vertellen, dat hij door de eigenaresse van overliggende Galerie mee naar huis is genomen omdat hij ietsje wankel over straat probeerde naar het CS te lopen. Morgens toen hij wakker werd, keek hij recht in de ogen van voorbijgangers, omdat hij in de etalage op een bank was neergevlijd en ter plekke in diepe rust was verzonken. Zich nachts ook nog eens half ontkleed had en daar als een half naakte Caesar in de vitrine lag tot verbijstering en hilariteit van deze voorbijgangers die dachten dat het nieuwe levende kunstwerk van Amsterdam onthuld werd. Verkocht riep hij nog met krakende stem, en deed de gordijnen dicht. Helaas is de galerie niet meer, en ook de sfeer in de Druif wisselend.

Het Papeneiland is de thuishaven van het door hem geproduceerde Amsterdamse Zwanenkoor, daar heeft mijn baasje ook menig biertje gedronken, het is een gedegen café Jammer dat Tieltje de eigenaresse een aantal jaren geleden is overleden, maar de eigenaar en zijn zoon houden de zaak nog steeds als een voorbeeld café van Amsterdam overeind.

Ja, mijn baasje is me er eentje, vraag hem niets over de Amsterdamse grachtengordel of hij raakt terstond opgewonden, maar wat wil je als zijn roets liggen op de hoek Leidsegracht / Prinsengracht en het aanleunend café van zijn Opa's kapperszaak Café de Pieper, ook al zo'n markant café is, waar Journalisten, wethouders kunstenaars en advocaten elkaar treffen.

Nou Yka ik ga is kijken hoe het met baasje is, hij kijkt constant op de klok of de postbode al komt, en zijn speeltje Cam in de zak zit.

Woef Borstel.

De sites van Agatha en Ted Bouwens, het Papeneiland, de Druif, Chris (met Westertoren) en het Zwanenkoor.

En wie genoeg heeft van deze ouwe grijze kroegtijgers, een halve eeuw stappen, kan nog even verder stappen met de jeugd van tegenwoordig.

dinsdag, maart 24, 2009

DE OUDSTE KROEGEN

Hee verrek riep die Bolle, dat is de baas van het Papeneiland en dat is die leuke meid van Chris, kun je mee lachen. De Druif kende hij wel maar niet goed en in de Karpershoek, nee die man ken ik niet, heeft hij vele treinen voorbij laten gaan. Wat is? Ik had een video gevonden over de oudste cafés van Amsterdam en zat te kijken toen die Bolle binnenkwam. Hij kende ze allemaal! Sterker nog, hij had er iets mee. Nee, dat ging niet over alcohol, pure emotie. En der zijn er natuurlijk nog wel een paar, maar dit zijn de oudsten. Ook oud, in ieder geval voor die Bolle, op de Elandsgracht de Eland. Was zijn eerste kroeg ever. Hij was 6 jaar een moest een kwartje wisselen voor de IJscoman. IJsje van vijf cent. In de kroeg zaten alle ouwe mannen van het ouwemannenlogement op de hoek van het Prinsengracht gedeelte waar hij is geboren. Die zaten altijd op omgekeerde houten stoelen voor het logement te pruimen (tabak kouwen) en als die Bolle voorbijstepte spogen ze de klodders naar zijn bandjes. Leuk was anders. In het Papeneiland kwam hij voor het eerst als 17 jarige. Met een stel vrienden uit Den Haag, waar hij toen woonde. Dagje uit in Amsterdam. Daar was'ie ook langsgestept als klein baasje. Dat is niet helemaal goed afgelopen geloof ik. Natuurlijk, de volgende ochtend gezworen bij alles wat hem lief en helig was: DAT NOOIT MEER. Maar vrijdag, vaste prik, zit hij er weer met z'n vriendje Hans. En die Bouwens in Zuid Frankrijk nu even stangen. Mooi land, echt waar, maar geen Amsterdamse kroegen. Nou ja, in Parijs een paar. Komt die Bolle ook graag. Oud of niet. Oja, deze heet Tom Tom, een wegwijzer.