zaterdag, april 08, 2006

aaipoot

Jij met je grote harde poten, riep die Bolle (m'n baas) toen er weer een klein hondje piepend van ellende terugrende naar zijn baas. Hoe vaak heb ik nou niet gezegd dat je daar voorzichtig mee moet zijn. Jij bent veel te groot en te sterk voor die kleine hondjes. Zelfs grote honden zijn bang voor die harde zwaaiarmen van jou. Nou hij vroeg het zelf, riep ik verontwaardigd. Hij kwam naast me staan en riep 'Ik wil een aaipoot'. Nee, dat vroeg hij helemaal niet. Hoezo niet?! Dat hoorde ik toch zeker zelf. Die Bolle schudde z'n grijze hoofd. Hij zei, ik wil een I Pod. Nou dat zeg ik toch, een aaipoot. Zeker weten. Nee, dat is wat anders. I Pod is Engels Amerikaans. Daarmee bedoelen ze zo'n klein apparaatje dat je om je nek hangt met twee van die doppies in je oren. Kun je muziek mee afspelen of gesproken tekst die van tevoren is opgenomen. O. Dat klonk heel dom, maar ik begreep het nog niet goed. Wat moet dat beest daar nou mee. Wij houden helemaal niet van muziek en dat gelul hebben we al genoeg aan onze kop. Kom hier, blijf, vooruit, af, volg........ ineens kreeg ik een idee. Vet cool hee. Ik wil ook een aaipoot eh....iepot. Toen was het die Bolles beurt om dom te kijken. En net zeg je nog geen muziek en vooral geen gelul. Precies. Ik laat jou die iepot inspreken met al die belachelijke commando's van jullie. Volg, blijf, noem maar op. Dan loop ik midden op de hei en speel dat bandje af. Blijf, volg, hier, jeweetwel..... en dan, weet je wat? Nou wat dan? Dan doe ik het niet. HAHAHAH En dan start ik dat bandje weer en dan doe ik het weer niet. Laggguuuhhhhhhh..... Kijkt die Bolle me hoofschuddend aan. En wat wil je daar nou mee zeggen? Dat je het anders wel doet?!

Kreeg ik een paar dagen later zo´n ding, loop ik midden op de hei, druk op play en weten jullie wat? Schrik ik me toch helemaal de klere, klinkt er keihard in de grote stilte de boze, dwingende stem van Caya die roept.....YKA FOEIIIIIIIII..... Niks LOL, niks cool. Ben ´m meteen verloren.

donderdag, april 06, 2006

Kruisbestuiving

Ik heb een trendje gezet. Hoi Hoi Hoi. Jazeker, helemaal in mijn eentje en nu spelen de grote jongens en meisjes ook mee. Kruisbestuiving. Zo heet dat spelletje. Big deal, bromde die Bolle (m'n baas) voor wie het niet gauw goed is.Dat doen de grote media al jaren. Hebben ze niet genoeg te schrijven, schrijven ze maar over elkaar. Hee Bolle, ga aan je werk. Herinneren jullie dat verhaaltje over de Blogmeiden? Precies, met Corrie (Camathome) en Merel Roze. (Die andere ben ik vergeten. Heeft geloof ik ook geen blog meer. Was er zeker met de haren bijgesleept. Kan met mij niet meer want ik ben gisteren naar Salon Kittie geweest. Caya ja. Die Bolle heeft even met de nieuwe pups van m'n moeder staan spelen.) Nou Merel schrijft een blogje en Thomas Schlijper maakte daar een foto van, wat zij dan weer vermeld. Dat noem ik nou vet cool. De foto staat hier boven en de blog van Merel (gave blog) heet fietsbloemdieven. Hardstikke leuk joh. Doen we nog een keer. Ga ik weer op zoek naar een andere kruispartner. Maar ja, dan heb ik een groot selectieprobleem. Op internet kun je elkaar niet ruiken.

dinsdag, april 04, 2006

Boodschappen

Tsja, wat moet ik daar nou van denken. Mooi wel, aan de ene kant. Maar ja, daarna wordt je als een zacht gekookt eitje tegen de winkelruit geparkeerd. Nee, dan is achter in een auto wachten tot er uitgeshopt is een stuk aangenamer. Geeft meer status ook. Maar Mascha is top. Die loopt achter de scootmobiel van Ineke aan als ze naar de supermarkt gaan. Mooie tippel. Gaaf. Moet ze bij het fietsenrek wachten. Matig. Doet ze dus niet. Slipt vaak stiekum mee naar binnen en kuiert mee tussen de schappen. Vet cool. Dat zou wat voor mij zijn. En ik heb met mijn hoogte veel meer schapruimte binnen bijtbereik. Wauwww. En weet je wat? Ze hoeven aan mij nooit te vragen of het een onsje meer mag zijn.......
(Foto, natuurlijk, Thomas Schlijper.)