dinsdag, januari 10, 2006

Yka 5 ......... maanden

Nou voor mij hoeft het allemaal niet. Knetteren, knallen, hoop gedonder. Waarom doen ze dat eigenlijk? Die Bolle grijnst breed. Dat is een oude Chineese gewoonte om boze geesten te verdrijven. Die zijn daar bang voor en nemen de benen. Zo begint een gelukkig nieuwjaar. Nou ik ben er ook bang voor. Dan ben jij misschien wel een boze geest. Hij grijnst. Humor Bolle? Met dank aan die Chinezen. Ze hebben dit jaar ook iets goeds gebracht. Hoezo? In hun astrologie heet dit jaar het jaar van de hond. En wat heb ik daar aan? Niks, want jij bent in een ander jaar geboren. Wat ben ik dan? Jij bent een ram, net als Harmanna. Jullie zijn verlegen en pessimistisch. En jij? Het jaar van de aap. Die is goed, de man van de apestaartjes, ongeduld en snel afgeleid. Daarom nog steeds geen video van mij op Internet. Maar dat wordt dit jaar wel de grote hype Bollielief. Hij keek slim en dan moet ik voorzichtig zijn. Kijk dan maar eens hier onder. Hier onder!? Precies. Beelden uit jouw eigen verleden. Jaha, dat heb jij ook al. Toen je nog jong en onschuldig was! Onschuldig? Dat kan ik me niet herinneren.......O ja de eerste keer afspelen moet de video nog worden geladen. Kan het beeld haperen. De tweede keer (rechtermuisknop en klikken op vernieuwen)loopt'ie als een jong boefje.

maandag, januari 09, 2006

Bolle dag
Bolle is jarig. Vandaag ja. Maar geen feestje. Ten minste niet voor mij. Harmanna en hij gaan dalijk met een stel vrienden feest-lunchen in de Spandershoeve. Heel goed restaurant met Michelin ster Maar wel verboden voor honden. Precies, discrminatie. Nou doet die Bolle in principe geen kroegen en restaurants waar geen honden naar binnen mogen. Goed he? Ja heel principieel, maar waarom dan wel de Spandershoeve. Zal ik je vertellen. Vroeger, toen ze nog geen ster hadden ging Kim, z'n vorige boef, altijd mee. No problem. Het was daar een soort huiskamer voor ze. Ze hebben daar zelfs hun huwelijksdiner gegeven. Maar met die ster zijn ze verplicht honden buiten de deur te houden. Jammer maar helaas, zei Guido, de Spandershoevebaas. (Hee dat rijmt!)Ster gaat voor. En daar kon die Bolle zich wel wat bij voorstellen. Vandaar. Maar ik zal je nog wat anders vertellen over die Bolle en z'n principes. Als het eten waanzinnig lekker is en dat is het, stapt'ie zonder met z'n ogen te knipperen zo over z'n principes heen. Boem. Dus.
Wat? Hoe oud? Kweenie. Daar hebben ze het nooit over. Vind'ie niet zo belangrijk geloof ik. Maar toen we van de zomer in een zonsondergang zaten heeft'ie het eigenlijk wel gezegd. Met een natte vinger dus reken dit maar na: 'Mensen worden ouder dan honden' zei hij. 'Nu ben jij nog heeeeeel jong en ik veeeeeel ouder. Maar over acht jaar zijn we even oud.' Succes dermee. Knars knars. Doe ik er nog een extra poezieplaatje voor z'n verjaardag bij. Bennieboos hoor, maar wel heeeel verdrietig.