vrijdag, april 02, 2010

HUILEN

Dat moet je leren, zei die Bolle (m'n baas). Wat een flauwe kul. Blaffen doe je toch ook gewoon uit jezelf. Ja later, in de training. LUID en je gaat van start. En huilen kunnen honden ook gewoon van zichzelf. Hoewel, het is meer iets voor wolven, geloof ik. Nee hoor, zegt die Bolle wijsneus. Ik heb een teckel gehad die prachtig kon huilen en dan huilde mijn oudste boef heel mooi mee. Hij begint te lachen. En ik heb ook een keer mee zitten huilen. Nou dat verbroedert heftig, dat verzeker ik je. Huilen is communicatie. Jaja, als ik jou moet geloven is bijna alles communicatie. De video hierboven dus. Een man probeert een piepjong wolfje te leren huilen. Heeft'ie gejat van Dogtime, van Letty van der Geest. Dat is de man die met wolven leeft, jeweetwel, van Animal Planet TV. Hebben die Bolle en ik ook naar zitten kijken. Leuke man, om niet te zeggen lekker stuk. Schrijft Letty over dat kleine wolfje: is'ie niet om op te vreten? Nou, wacht maar even, dan vreet'ie jou op!

maandag, maart 29, 2010

OPENBAAR VERVOER

Kijk de laatste tijd toch met heftige twijfel naar deze foto's. (Allemaal Schlijper natuurlijk.) Het woord Amsterdam valt me veel te veel hier in huis de laatste tijd. Nee, voor Harmanna hoef ik niet bang te zijn. Hilversum is heilig. Maar die Bolle heeft van die dromerige momenten, met zo'n hele speciale warme blik in z'n ogen. Vooral bij een glaasje wijn. Het plaatjes dat daarbij past ken ik. De Jordaan. Ik moet er niet aan denken. Poepen en piesen doe je in de goot, 1 X in de week (als ik geluk heb)naar het Amsterdamse bos (doen we nu ook, best leuk daar) en omdat een auto zinloos is, nou kijk maar hierboven of hieronder of daar weer onder.
Van geboorte ben ik een boerenerfhond. Koeien drijven, erfbewaken, karrentrekken en inderdaad, dat ben ik. Gewoon vaste tijden voor eten, werken en slapen. Zie je mij al zitten tussen al die brallerige, neurotische, hysterisch blaffende stadse macho tiepes? Moet er niet aan denken. Dagje ja. Even heel wat anders zien, horen, ruiken. Maar wel 's-avonds in mijn eigen bed. Maar die Bolle wil terug naar z'n geboortegrond. En Koen en Klaas dan en al die andere truttebollen waar ik zo heftig mee kan rennen en scheuren op de hei of door het bos? O nee, dat kan ik niet. Ben even mankepoot. Heb een spier in mijn schouderblad verrekt. Waarschijnlijk al toen er nog ijs lag en we net zo hard bleven rennen. Die Bolle vertelde de dierenarts dat ik ronddraaiend als een cartoonhond op mijn buik had gelegen met alle vier m'n poten gestrekt. Moet je niet geloven, die Bolle overdrijft altijd. Vraag maar aan Harmanna. Maar Harmanna wil niet terug naar Groningen en die Bolle wel naar de Jordaan. Laatst stond'ie voor een fietsenwinkel al naar zo'n kinder/hondkar te kijken. Dalijk laat die me dat ding nog trekken! Verboden bij de wet Heer Bolle, dat heeft het ministerie van Landbouw en Visserij je persoonlijk geschreven. Voorlopig heb ik pijnstillers en mag alleen aan de lijn lopen. Kun je er meteen aan wennen, riep die Bolle vals.