zaterdag, februari 02, 2008

TATE

Juan Munoz is dood. Juan Munoz? Nee, zegt mij ook niets. Hoort nog zo'n ~ boven de n, heel Spaans, maar dat zit niet op mijn toetsenbord. Zei die Bolle (m'n baas) ook niets hoor. Tot Duesseldorf. Daar komt'ie ineens een stuk of dertig Chinezen tegen in K21. Een beeldengroep. Is in 1 klap helemaal verkocht. Kijk hierboven.(Op klikken om te vergroten.) Allemaal leuke kereltjes. Van Munoz met dat slingertje ~ boven de n. Prachtig vond'ie dat. Boven twee foto's, maar hij heeft er een hele serie van gemaakt. Allemaal vrolijke Chinezen. Maar Munoz (ook Documenta Kassel en Bienale Venetie) met dat .. ja dat weten we nu wel, is plotseling overleden tijdens een vakantie op Ibiza. 48 nog maar. Zijn vrouw is ook beeldhouwster en ze hebben twee kinderen. Lullig ja, maar daar gaat het hier niet om. Die Bolle leest in de krant dat hij een grote overzichtstentoonstelling in Tate Modern heeft. Double Bind. Dan vinden er in die bolle kop ineens hele vreemde chemische reacties plaats. Zal ik niet beschrijven of uitleggen, daar is zo'n blog te kort voor, maar de uitkomst is simpel. Ga je mee een paar dagen naar Londen, vraagt'ie Harmanna. Die kijkt even peinzend voor zich uit. Denkt even aan het gat in de hand van die Bolle dat ze bij de Dupuytren operaties vergeten hebben dicht te naaien. (Lees ook Handje.) Ja, zegt ze, lijkt me een goed idee. En Londen altijd leuk. Ik wachte rustig af. Allebei doken ze weer in hun krant. Hallo, even wakker worden. En ik dan? Wordt er mij nog wat gevraagd? Geen sjoege. Toen werd ik toch zo boos. Ik voelde die heftige bouvier drift snel in me opkomen. Stromen mag ik wel zeggen. O jee, dat zou helemaal fout gaan. Slaande ruzie. Die Bolle kan ook ineens zo'n rooie driftkop zijn. Snel naar boven gerend. Mijn eigen veilige plek. (Toen ik op de trap was keken ze ineens op. Vuurwerk?) Even tot tien tellen. (Verder kan ik ook niet.) Maar ze zijn nog niet van me af. Deze rat zal nog een flinke staart hebben. Hou de kat maar klaar.......

vrijdag, februari 01, 2008

SMS 160

Nieuwe rage. SMS Poezie. SMS bericht = gedicht. Lees je goed. Zo'n bericht is maximaal 160 karakters lang. Inclusief de spaties. Zo lang moet het gedicht zijn. Is uitgevonden toen iemand te lang moest wachten en alleen z'n mobieltje bij zich had. Gisteren was gedichtendag of dichtersdag. Nee, die Bolle is alleen maar naar de kapper geweest en zit dr annemarie te monteren. Dichters wachten niet op AOW. Die Bolle ook niet maar hoopt het wel te halen. Krijg je op die leeftijd. (Heb ik al eens over geschreven. Die Bolle is gewoon een mislukte dichter, maar doet nog steeds of hij een heeeeeel gevoelig tiepje is.) Er was ook een wedstrijd voor die SMS gedichten uitgeschreven. In NRC/Next. Daar gaat vandaag iedere .nl blog over. Dus schrijf ik het ook. Ik bedoel, ik schrijf het nu. Harrie Mulisch noemt dat tikken van de nagels op de toetsen van je computer, de actualiteit van het schrijven. Maar niet op die SMS toetjes, want dat kan ik niet. Zijn mijn nagels veel te groot voor en m'n motoriek, zo noemt die Bolle dat, te heftig. Tsja, een boef is een boef is een boef. De winnaar is echt leuk en typisch SMS 160. Zou ook over mij kunnen gaan. Komt'ie:

Ik zit in jouw luie
stoel. Ik zet al je
kanalen op sneeuw. Ik
zet mezelf op 1. Je
smeert toastjes voor
me. Alsof ik ik niet
ben. Alsof ik je geen
geintjes flik.


Kapitein Lafbek

Meer? Klik hier. Vond ook nog een leuke site over de kunst van het schrijven op internet. En voor de liefhebbers het artikel uit NRC/Next. Wat? Nee natuurlijk geen foto. Video ook niet nee. Een gedicht speelt zich af in je hoofd. Grand Theatre. Kan geen film of video tegenop. Een mooie foto........ soms.

donderdag, januari 31, 2008

WERELDWIJD

Nee, niet die foto's hierboven. Heeft die Bolle (m'n baas) gemaakt onderweg naar Duesseldorf. (Op klikken om te vergroten.) Mooi beeld in een mooi plaatje, maar niet wereldwijd. Gewoon heel Nederland en een stukje daarbuiten. Ik bedoel het bloggen en de bloggers. Wereldwijd. Schijnt terug te lopen. Geen tijd, druk druk, familieverplichtingen (ja jongens, meisjes ook, dat krijg je met kinderen krijgen...hahahaha.... heb daar al vaker goede bedoelingen door zien sneuvelen). En de profsites kunnen geen goeie schrijvers meer vinden. En populaire bloggers die een boek schreven, kwamen daar weer bekaaid af. Multicrossmedia, roept die Bolle dan met z'n diepe schaterlach, heeft alleen bij de opera gewerkt. Nu gooien ze gewoon alles op een hoop, teksten, fotografie, video, muziek, met een snufje non fictie en een scheut superecht, zetten er keuzeknoppen op en noemen dat heel trots interactieve multicrossmmmm...... Laat maar. Moet je die Bolle zelf vragen. Ik blijf bloggen. Dit hondenhok is mijn podium en dat zal ik bewaken tot de laatste lezer. Ga desnoods op een pakwerkcursus. Multibijten in crossmedia, cool. Oja, moet nog even opzoeken wie dat mooie beeld boven heeft gemaakt. Was heel vroeg toen Die Bolle het fotografeerde, geen infobalie open en de conducteurs wisten het niet. Komt nog.