donderdag, augustus 20, 2009

FUCK....of toch NIET

Is dit wat je denkt dat het is? Misschien wel, misschien niet. Het is in ieder geval een combinatie van een heel warm dagje uit naar Groningen (Museum, galeries, lekker eten, terrasjes) en een gebroken middelvinger. O nee, een gescheurde pees. Geen ontzettend ongeluk, gewoon bij het bed opmaken....... HAHAHAHAHAHAHA. Maar het gevolg is dat Harmanna alsmaar met die middelvinger omhoog loopt en auto rijd. Ja en dan ligt het toch wel erg voor de hand (Uitstekende beeldspraak Yka, dank je wel Bolle.) En het is zo met Harmanna, je weet het maar nooit. Dat weet ik en dat weet die Bolle nog beter. Dus pakte hij op de teruweg in de trein z'n fotocamera en riep, laat nou eens zien wat je echt bedoelt. Nee, zeg, zet ze haar liefste smoeltje op. Dan krijg ik altijd de neiging om meteen verstoppertje te gaan spelen en gaan bij die Bolle alle alarmschellen spontaan rinkelen. Poppen beelden en zedenschetsen op over prekende passievossen, de boer en vooral al die bedreigde kippen. Neehee, zei die Bolle, je bedoelt iets heeeel anders. Hoe kom je daar nou bij, riep Harmanna verontwaardigt. Tuurlijk, tuurlijk, riep die Bolle sussend, maar als je nou echt dacht, wat ik denk dat je dacht..... wat zie ik dan? De lieve glimlach werd ineens een hele brede smile en pats, daar was het antwoord. Op de volgende foto. Hier onder.

dinsdag, augustus 18, 2009

DRINKEBROERS

Bouwens ken ik al vanaf heel jong. Hier uit Hilversum en later in het Vondelpark. Altijd dikke pret. Maar heb 1 ding al meteen gezien: die Bolle en Bouwens zijn twee totaal verschillende karakters, maar dan ook helemaal totaal. Zou je niet bij elkaar krijgen als je ze moest zoeken. Maar ze hebben 1 ding absoluut gemeen: een glaasje wijn. Soms wel twee glaasjes wijn. Ja, klopt, ook wel eens een fles. Is Bouwens in Frankrijk overgegaan op pakken wijn. Die heb je in 1, 2 en 3 liter. Vond die Bolle wel een goed idee. Maar Harmanna zag er niets in. Agatha ook niet denk ik, want zoals je ziet zit Bouwens weer op 1 literpak. Moet zeggen, dat hebben B & B ook wel gemeen, ze kunnen er af blijven als ze het welletjes vinden. En ja, regelmatig vinden ze het welletjes. (Wat is regelmatig, ja, 1x per week, per maand, per jaar?) En nee, Borstel heeft daar niet aan meegedaan. Want honden zoals Borstel en ik lopen niet weg voor een biertje, maar die zure wijn..........Toch?! Wacht even. Wijn is gebaseerd op het overrijp zijn van fruit. Als fruit overrijp is, tegen het rottingsproces aan, komt alcohol vrij en als je dat kunt beheersen heb je drank. Dat kunnen dieren niet zeg je..... fout, helemaal fout. Experts zijn het en ze doen het er om. Nee, ze kunnen niet bottelen en dus ook niet bewaren. Maar ze weten precies wanneer ze het moeten eten om........ Je gelooft het nog steeds niet? KIJKUHHHHHHHH...METEEN......PROOST:


Klopt. Drank maakt meer kapot dan je lief is. Maar je kan er wel om lachen. Oja, nog even terugkomen op AI! AMSTERDAM. Na een gesprek met burgemeester Cohen hebben ze afgesproken dat je op een terrasje weer staande mag drinken. Zakt jouw broek nu ook af? De schoonvader van die Bolle (een Groninger) zou zeggen: nu valt me de fles in de plee!