donderdag, december 27, 2007

Seeing Eye Dogs


Wat een titel. Even laten zakken. Seeing Eye..... Dog.... Wat betekent dat nou weer? Wacht even. Een hond..... kijkoog.....kijkhond........ hebbes: een blindengeleidehond. In 1x goed. En het is een bouvier natuurlijk. aTanga heet ze. Van Caya ja. Nu van Sietze Oord. Die is blind. Vandaar. In de video worden ze getraind door Serge Gaus. De Nederlandse versie 'Bouvier as Quide Dog' staat al een tijdje op You Tube. Is al viereneenhalfduizend keer (dat lees je goed) bekeken. Vooropgesteld dat iedere keer dat hij is opgevraagd, door 1 persoon wordt gekeken. Dus dat zijn er wel meer. Had er vanochtend al moeten staan, maar die Bolle (m'n baas)vertrouwde het geluid niet. Afgekeurd door Harmanna. Dus dat duurde even voordat hij die problemen de wereld uit had. En op You Tube staat je filmpje echt in de wereld. Ja dat krijg je met een ouwe baas. Z'n oren zijn niet meer wat ze waren. Laat ik daar nou geen last van hebben. Seeing Eye Dog met Caya's commentaar. Vertaald door Cloudchamber!!?? Wat is dat nou weer. Een kamer van of in de wolken....... yyyyyessssss. Dat is dezelfde ruimte waar ik die Bolle uit moet halen als ik naar de hei wil. Zweverige tiepes. Ik sta tenminste met m'n vier zwarte poten stevig op de begane grond. Op naar aTanga. Go your gang...........

Mij videolijst staat hier.

dinsdag, december 25, 2007

Alle Gezindten II


Dat was heeul leuk, heel spannend zelfs. Twintig minuten met heel veel mensen door een donker bos lopen en dan op een verlichte plek aankomen waar kerstliederen worden gezongen. Nee niks Amerikaans, Nederlands, de hele ouwe gouwen. Kerstnacht. En druk dat het was. Het hele veld tussen Schaep & Burgh en het Capitool stond vol met mensen. Die Bolle (m'n baas schatte zo'n kleine 1500 mensen, maar Petra, was met ons meegereden, dacht zelfs tweeduizend) Capitool ja. Vroeger kwam daar het Buitenhof vandaan en nu Vroege Vogels. Mooi zingen, maar ook een beetje vals. En er werd gesproken. Niet echt gepreekt. De nieuwe voorzitter van de NCRV, Leo Born. Ook leuk. Nee, die Bolle bleef met mij een beetje aan de buitenkant staan. Doettie van nature, maar mensen zien ook geen honden als ze te dicht op elkaar staan. Waar wij stonden zag je dus de meeste honden. Dat krijg je dan. Niks vrede op aarde, mattuhhhhhh.... Maar daar werd gauw een eind aan gemaakt. De baasjes zagen er vredig uit, maar maakte hardhandig korte metten. O nee, metten zijn Roomsch en die waren in de minderheid. Die Bolle is van oudsher ook Roomsch, maar die is nooit in de minderheid. Zit niet in z'n karakter. Toen we uitgezongen waren allemaal weer terug het donkere bos in. Maar ik heb nog even met die Bolle op het leeglopende veld gespeeld en los gerend. Gaaf hoor. O ja, die priemende oogjes van mij. Dat zal de flits zijn of..... misschien heb ik toch het licht gezien. Dat is de grootste boeven overkomen........

maandag, december 24, 2007

Bouvie Wouvie


Bouvie Woovie...... nou vraag ik je. Wat betekent dat nou weer? Opgezocht maar niks gevonden. Dat woord bestaat helemaal niet. Gezocht in Google, Babylon en Wikipeda, nada, naadje, helemaal niks. Zal ze zelf wel hebben verzonnen. Kun je een prijs mee winnen, kijk maar naar Koot en Bie. Wouvie Caya. Klinkt heel wuft. Dat wel. Nou, wil het toch wel even doorgeven. Dus allemaal, van Caya en Goos, een Bouvie Wouvie Christmas toegewenst. Wat dat dan ook zijn mag. En Goos heeft teveel naar die Texaanse koeiengeitenganzenschaapherder gekeken en is zelf met de Lasso Tool aan het werk gegaan om te knippen en te plakken. Ziet er goed uit. Jullie ook veel Bouvie Wouvie toegewenst. Komt wel goed want die Bolle heeft de wijn al klaar staan. Nee ik mag inderrrrdaaaaaaad niet mee. Zoveel bouvie zit er nou ook weer niet in jullie wouvie.....

Meeltje van Karin en Anouk

Top! Anouk, julliewetenwel de bouvierreddingshond (hier klikken),is voor het eerst echt ingezet. In Nederland. Spannend? Eigenlijk heel droevig, maar toch ook spannend ja. Karin stuurde een meeltje en dat zet ik hier integraal als blog neer (hahaha, integraal betekent helemaal zonder weglatingen).

Komt ze: Anouk haar eerste inzet in Helmond. 16. dec.07

Op verzoek van de RHWW, in samenwerking met Tros vermist, heeft reddingshonden NU deelgenomen aan een zoekactie naar de sinds 24 nov. vermiste 54 jarige man uit Helmond. Er werd gezocht met 45 honden en 65 vrijwilligers. Het was Anouk haar eerste inzet en ze heeft de hele dag super gefunctioneerd. De zoekgebieden waren divers van aard, waaronder bebouwde kom, waar ook de ambulancedienst gevestigd is, en welke ons voor een warme kop soep hadden uitgenodigd. Anouk zoekt overal nauwkeurig, ook langs de vijverranden, aangelegen bebossing etc. De aanwezige eenden deerde Anouk totaal niet, ze concentreerde zich puur op het zoekwerk.


Ook het kanaal werd volledig afgezocht in ons aangewezen gebied. De samenwerking van Anouk met de andere honden van onze groep verliep superoptimaal, elke hond volbracht zijn taak zeer nauwkeurig, zowel het zoeken aan de lange lijn als het los zoeken in “linie” ging geweldig.
Wij hadden 2 gebieden aangewezen gekregen te doorzoeken, en na 2 uur hadden we het eerste gebied schoon verklaard. Vervolgens even pauze om daarna te vertrekken naar het tweede gebied, wat ruiger bosgedeelte. Hier ging het in linie zoeken ook geweldig. Op aanwijzing van onze inzetco├Ârdinator konden we het hele gebied goed doorzoeken. Waar we in linie konden zoeken werd in linie gedaan, waar dat niet kon, werden we gesplitst. Anouk vertoonde op een plek verhoogde activiteit, samen hebben we dat stukje uitgeplozen en Anouk had een handschoen gevonden van een passant. Na zo’n 2 1/2 uur konden we ons tweede zoekgebied ook schoon verklaren. In overleg met de centrale post van de RHWW, konden wij de RWO ondersteunen in een zeer moeilijk gebied.
Het was fantastisch om te zien hoe alle groepen zo grandioos hard aan het werk waren. De sfeer was geweldig en de samenwerking was gigantisch goed !
Aangekomen in het gebied van de RWO even overleggen met elkaar wie waar gaat zoeken.

Zoals te zien op de foto was het een zwaar terrein met hoog riet, bramenstruiken, modderplassen op de grond. Af en toe kwamen we beiden ook vast te zitten in de enorme stekels, maar ook dat deerde Anouk niet.
Helaas is het slachtoffer die dag niet gevonden. Anderzijds kun je de doorzochte gebieden ook uitsluiten.
Anouk heeft een hele dag goed gezocht, had energie over en de samenwerking tussen ons beiden was grandioos !!

Na het zoekwerk gingen we terug naar de centrale post van de RHWW om alle gps gegevens door te geven. Voor ons eerste inzet samen kan ik alleen maar apetrots zijn !!
Ook vandaag heeft zij optimaal haar capaciteiten kunnen laten zien. We hebben de dag afgesloten met een prachtige verwijzing voor alle honden om hun beloning in ontvangst te kunnen nemen zodat we allemaal zeer tevreden naar huis konden vertrekken.

Hartelijke groet en een gigantische poot van Anouk.