maandag, december 24, 2007

Meeltje van Karin en Anouk

Top! Anouk, julliewetenwel de bouvierreddingshond (hier klikken),is voor het eerst echt ingezet. In Nederland. Spannend? Eigenlijk heel droevig, maar toch ook spannend ja. Karin stuurde een meeltje en dat zet ik hier integraal als blog neer (hahaha, integraal betekent helemaal zonder weglatingen).

Komt ze: Anouk haar eerste inzet in Helmond. 16. dec.07

Op verzoek van de RHWW, in samenwerking met Tros vermist, heeft reddingshonden NU deelgenomen aan een zoekactie naar de sinds 24 nov. vermiste 54 jarige man uit Helmond. Er werd gezocht met 45 honden en 65 vrijwilligers. Het was Anouk haar eerste inzet en ze heeft de hele dag super gefunctioneerd. De zoekgebieden waren divers van aard, waaronder bebouwde kom, waar ook de ambulancedienst gevestigd is, en welke ons voor een warme kop soep hadden uitgenodigd. Anouk zoekt overal nauwkeurig, ook langs de vijverranden, aangelegen bebossing etc. De aanwezige eenden deerde Anouk totaal niet, ze concentreerde zich puur op het zoekwerk.


Ook het kanaal werd volledig afgezocht in ons aangewezen gebied. De samenwerking van Anouk met de andere honden van onze groep verliep superoptimaal, elke hond volbracht zijn taak zeer nauwkeurig, zowel het zoeken aan de lange lijn als het los zoeken in “linie” ging geweldig.
Wij hadden 2 gebieden aangewezen gekregen te doorzoeken, en na 2 uur hadden we het eerste gebied schoon verklaard. Vervolgens even pauze om daarna te vertrekken naar het tweede gebied, wat ruiger bosgedeelte. Hier ging het in linie zoeken ook geweldig. Op aanwijzing van onze inzetcoördinator konden we het hele gebied goed doorzoeken. Waar we in linie konden zoeken werd in linie gedaan, waar dat niet kon, werden we gesplitst. Anouk vertoonde op een plek verhoogde activiteit, samen hebben we dat stukje uitgeplozen en Anouk had een handschoen gevonden van een passant. Na zo’n 2 1/2 uur konden we ons tweede zoekgebied ook schoon verklaren. In overleg met de centrale post van de RHWW, konden wij de RWO ondersteunen in een zeer moeilijk gebied.
Het was fantastisch om te zien hoe alle groepen zo grandioos hard aan het werk waren. De sfeer was geweldig en de samenwerking was gigantisch goed !
Aangekomen in het gebied van de RWO even overleggen met elkaar wie waar gaat zoeken.

Zoals te zien op de foto was het een zwaar terrein met hoog riet, bramenstruiken, modderplassen op de grond. Af en toe kwamen we beiden ook vast te zitten in de enorme stekels, maar ook dat deerde Anouk niet.
Helaas is het slachtoffer die dag niet gevonden. Anderzijds kun je de doorzochte gebieden ook uitsluiten.
Anouk heeft een hele dag goed gezocht, had energie over en de samenwerking tussen ons beiden was grandioos !!

Na het zoekwerk gingen we terug naar de centrale post van de RHWW om alle gps gegevens door te geven. Voor ons eerste inzet samen kan ik alleen maar apetrots zijn !!
Ook vandaag heeft zij optimaal haar capaciteiten kunnen laten zien. We hebben de dag afgesloten met een prachtige verwijzing voor alle honden om hun beloning in ontvangst te kunnen nemen zodat we allemaal zeer tevreden naar huis konden vertrekken.

Hartelijke groet en een gigantische poot van Anouk.