zaterdag, mei 21, 2005

Hoera voor Ollie


Wat gebeurt er nou met de honden van Juf Hans, had Ollie geroepen. Ollie is zo’n witte Pyreneese berghond met een lichtbruin kleurtje. Ook een beetje Benner Sennen. Zij leeft in een gezin met twee grote en twee kleine kinderen en twee katten en zij heeft een erf dat nog groter is dan het paradijsje van de Joepies. (Job en Julius, zie vorige verhaaltje en foto hier onder.) Dat weet ik niet had Aranka, haar bazin, gezegd en die vroeg het weer aan Harmanna. Weten we niet zei die, daar zijn we mee bezig. Maar ze zullen waarschijnlijk wel uit elkaar moeten. En als herplaatsing niet lukt gaat Job met ons mee naar Hilversum (mij wordt niets gevraagd) en Julius met Diane naar Tynaarlo. Dat hebben we lang geleden zo met Hans afgesproken. Komt niks van in, zei Ollie, laat ze maar hier komen, plek zat. Dus bracht die Bolle (mijn baas) Job & Julius naar de trimster. Hup in bad en daarna prachtig mooi geknipt en gekamd. Twee sjieke heertjes. Dat kun je Jaqueline wel toevertrouwen, die is hartstikke goed. (Even reclame maken: j.a.vleeming@castel.nl telefoon: 0594 549900) En toen gingen die Bolle en Diane (projectbureau MacBest) met de beide heertjes op weg naar Amerika. Zo heet dat daar. (Ik mocht niet mee, ik zou me veel te veel op de voorgrond dringen, zei die Bolle. Het zal je maar gezegd worden.) (Ik vertel dus alles uit tweede hand.) Eerst met iedereen op neutraal terrein een grote wandeling gemaakt. Om de hunebedden heen, want al is het vlak bij hun Groningse erf, dit is Drente. Dat ging allemaal prima. Maar toen Ollie de Joepies op haar eigen erf zag rondrennen moest ze wel even wat wegblaffen. HAAR territorium. PAS OP HOOR, DENKDEROM. Diane en die Bolle hadden afgesproken pas het weekend te gaan bellen om te vragen hoe het ging. Nou gisteren hadden ze allebei al aan de telefoon gehangen. Het ging goed. Er moet nog wat meer ‘gewend’ worden, maar verder alles prima. We kennen Hans allemaal goed genoeg om te weten wat ze op de haar bekende schooljuffrouwentoon zou hebben geroepen:

WATTTTTTFFFFFFAAAAANNNNTAAAAAASTISSSSSSSCH………

Ik heb nog geen foto van J&J en Ollie, maar ik hoop dat ze me die gauw toesturen. Laat ik hem jullie zien. Kijken we nog even naar dat paradijsje op de Houtwal (Linksboven), op de rechterfoto Hans met Julius en ik, daaronder Diane met haar hopnden en daarnast Harmanna met Job en.... precies, ondergetekende. Punt. Nu gaat het gewoon weer over mij. En als ze van mij een aandenken willen, printen ze maar een kunstwerk van mij uit: The art of the preventive watchdog!

maandag, mei 16, 2005

Hans

Een treurig bericht. Misschien kunnen jullie nog herinneren dat ik vorig jaar mijn vakantie in dat kleine paradijsje aan de Houtwal in Groningen heb gevierd. Bij de Bearded Collies Job en Julius en hun vrouwtje Hans. Die ouwe knarren vonden mij maar een lastig, ongeleid projectiel. Net als BG. Net een lastig nichtje, schreef ik nog. Nou Hans is plotseling overleden en daar zijn die Bolle en Harmanna nogal door aangeslagen. Ik ben al een paar keer bij Caya uit logeren geweest als zij naar Groningen gingen. Er moet veel worden geregeld. Maar het belangrijkste zijn de honden. Diane, een hele goeie vriendin van Hans en die Bolle proberen ze bij elkaar te herplaatsen, maar dat is niet zo eenvoudig. Zeker niet omdat het al oudere honden zijn. Ik vind het zo zielig voor ze als ze uit elkaar zouden moeten. Wennen aan een nieuwe omgeving na dat prachtige paradijsje waar ze altijd hebben gewoond, is al moeilijk genoeg. Daarom een vraag. Wie een goeie tip heeft, meteen melen naar yka_sweetkokomo@hotmail.com . Doen hoor. Op de foto, Hans en Harmanna met mij in het midden, het speelveld van Job en Julius, Diane, die Bolle en daarnaast ik met Job en Julius.