woensdag, september 30, 2009

URANIE

Uranie is afgelopen maandag ingeslapen. 14 jaar is ze geworden. Uranie was de lievelingshond van Caya. Ze woonde ook bij Caya in huis. Dan is het niet alleen een baas hond verhouding, maar ben je ook echte maatjes. In 2004 zijn ze samen, zie foto, kampioen Bouvier dressuur geworden. Maar dat is maar 1 van de vele prijzen die ze samen op hun naam hebben gezet.
Hiernaast op de lijst, plaats 1 en Henkie op plaats 4. Ook heel goed. En alles wat geel is zijn honden van Caya. En dat is alleen nog maar het topje van de lijst.) Ik heb Uranie nooit gezien. Ze hield niet zo van andere honden. Wel gehoord natuurlijk als ik in de kennel was. Prima waakhond ook. Op de DVD die Caya en die Bolle hebben gemaakt, doet ze als dertienjarige nog heftig pakwerk. Oma op haar best. Net als andere Caya honden heeft ze in heel veel nederlandse films en TV series gespeeld. En de tweede naam van veel Caya honden is Uranie. (Volgens mij is ze m'n tante. Even opzoeken. Henkie is in ieder geval m'n grootvader.) We wensen Caya en Goos veel sterkte. Ook van Harmanna en die Bolle. Tot slot nog een foto van Uranie met Harmanna.

dinsdag, september 29, 2009

DE HOND MAURICE

Over Wraff had ik al geschreven, nieuw honden 'lifstyle' magazine. Maar ik heb nu een video gevonden van de eerste presentatie van het vernieuwde blad. BN'ers en zoenen natuurlijk en Heleen van Royen (Stout) komt aan het eind ook nog even in beeld. Maar daar gaat het mij niet om. Hoofdrol voor Maurice de Hond. Heeft een onderzoek gedaan naar de relatie baas hond. Daar vertelt hij over voor het publiek. Daarna nog een interview ook heel aardig. Gewoon kijken. Wat? Nee, die Bolle leest de NRC. Geen idee wat voor hond daar bij hoort. Geen bouvier, dat weet ik zeker. En het lukt me van geen kanten om hem op de PVV te laten stemmen. Zal ik een blonde kopspoeling met hoofddoekje proberen? Onee, voor ik het weet ben ik teruggebracht naar Caya.