vrijdag, september 23, 2005

ERRATUM

Knap hé? In 1x goed. Mooi woord. Heb ik opgezocht in de Dikke van Dale. (Is het broertje van Die Bolle, m’n baas) Lekker woord ook. Kun je een beetje door je bek laten rollen en met die erren en ummmm aan het eind, klinkt het een beetje als grommen. Nou en dat klopt, want het betekent dat je iets fout hebt gedaan. Ik niet hoor, die Bolle. Verkeerde informatie. Het gaat over die foto bij het ‘Veel Volluk’ verhaal. Niks op de Dam in Amsterdam. Mooi het Museumplein. En daar stonden wel 500.000 mensen. Dat is nog eens veel volluk. Moet je naar de hele foto kijken. Je wordt er duizelig van. Die Bolle en Harmanna stonden er ook bij. Zegt’ie, want herkennen doe je ze natuurlijk niet. Hij wees de plek nog aan. Rechtsachter naast het Concertgebouw, vlak bij Bodega Keyzer. Jaja, daar was ik al bang voor. Zijn ze al snel een glaasje wijn gaan drinken. Dat zeg ik, stelletje salonsocialisten. Rood is mooi, vooral als het van een goed jaar is. HAHAHAHAHAHAHA……….

Entre Act

Zo noemen ze dat, even tussen twee bedrijven door. Boven een leuke foto van mij, daarnaast Koentje en daarnaast de ouwe Jerry. Ziet er rustig uit, maar Koen en ik hadden de hele hei doorgescheurd en om de diepste gaten gevochten. Heb ik gewonnen natuurlijk. (Helaas mijn halsband kwijt. Jammer. Stond heel sjiek dat koper op mooi zwart.) Veel nieuwe lezers schrijven mij imeeltjes om te vragen wat ik zelf de leukste verhaaltjes vind. Ja hallo, ze zijn allemaal leuk natuurlijk. Maar goed, een paar van mijn keuze: over de bril van die Bolle, krantlezen, Vlieland, de dichter des vaderlands, over de blogmeiden, over Jan de Bouvrie , pubers en , vind ik echt heel leuk, trappeze. (Staat onder pappa Bommel.) Tot slot een foto van twee nieuwe fans. Die ken ik al heel lang, maar wisten niet dat ik dit heideblogje schrijf. Carla en Ton van Roomen van het Tolhuis. De eerste kroeg waar ik ooit geweest ben. Als pup zette die Bolle mij midden in het Tolhuis neer en zei op dreigende toon: dit vind jij heeeel leuk anders hebben wij een groot probleem. Nou je ziet, ik kom er nog steeds.

maandag, september 19, 2005

Volluk..... veel volluk

Ik hou er mee op. Waarmee? Met het schrijven van blogs. Waarom nou, je vond het zo leuk en je hebt net een advertentie gezet? Ja maar..... Iedereen doet’t. Ach, dat valt wel mee. Valt helemaal niet mee. 70 miljoen elke dag, over de hele wereld voor zo’n 20 miljoen weblogs. Goeiemiddag. Of je een emmer leeggooit. In Nederland 400.000 en daar komen nog 500.000 spaces van MSN bij. Jij hebt ze allebei, riep die Bolle (m’n baas), een blog en een space. Zelfs die ouwe platendraaier (is bijna weer opa) heeft een space. Big deal! De meeste weblogs hebben hier zo’n 10.000 tot 1 miljoen hits per dag. En ik kom niet verder dan 2500 misschien 3000 per jaar. Ik hou er mee op. Dat heb je al gezegd. Het wordt nog erger. Er komen allemaal semi-professionele blogs in Nederland (als Blogo) en die schrijven over een thema. En daar krijgen ze dan heel veel advertentie-inkomsten door. Nou, wat let je. Marketing weetjewel, je eigen boterham smeren? Maar ik lust geen boterhammen en heb helemaal geen thema. Er zijn wel een heleboel hondensites, maar dan is het thema hond. En ik verdom het om een thema te zijn en over allemaal flauwekul te moeten schrijven. Flauwewat? Nou, over een loopband in huis, zo’n tredmolen voor honden bijvoorbeeld. (Voor luie bazen.) Of een sprekend balletje dat als je er mee speelt aardige dingen tegen je zegt met de stem van je baas. En daar komen ook nog koekjes uit. Of een triatlon voor baas en hond. Zwemmen, fietsen en hardlopen. Goed voor het saamhorigheidsgevoel. En natuurlijk voor het inkomen van de organisator. Lijkt mij wel leuk. Niks leuk, allemaal onzin. En de vrouw van Martin Gaus schrijft ‘opvoedpolitie voor dieren'. OPVOEDPOLITIE! En dat moet leuk zijn? Dat wil ik allemaal niet. En ik wil ook niet naar een andere blogclub. Gewoon ‘Blogger' is best. Daar voel ik me thuis. Dan blijf je toch gewoon bij Blogger en schrijf je gewoon wat je zelf wilt schrijven en dat thema komt wel een keertje. Kijk naar buiten, het is hartstikke mooi weer. Gaan we naar de hei. Is eigenlijk jouw thema. Heideblogje. En wees blij dat niet al die 2.5 duizend bezoekers daar rondlopen. Dat zou een hele massa zijn. Hoeveel is dat dan? Wacht even, hier op deze foto van een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Dat zijn er zo’n 3000. DRIEDUIZEND! Zoveel! Zozo, nou nou, maar dat is toch helemaal niet slecht van zo’n .... eh ......klein boefje met een heideblogje Dat is….. eh…. jaja, ga nou maar nou maar mee. Opschepper!