vrijdag, maart 05, 2010

8 X DUO


Kunstenaars voor Kunstenaars heet het en dan bedoelen ze kunstenaars in Haïti. Die zijn natuurlijk in de aap gelogeerd, want alle ateliers liggen tegen de grond. (Net als de Ten Boomstraat!) Werus wat anders, dacht ik vals. Is misschien wel heel inspirerend voor kunstenaars? Maar de kunstenaars van Sherpa dachten daar heel anders over. Ze wisten precies hoe dat voelt, want hun atelier is in januari afgebrand. Sherpa is een organisatie die mensen ondersteunt en begeleid met een lichamelijke of verstandelijke beperking. (Sherpa?) Toen riep een Hilversums raadslid: Bind een kunstenaar van Sherpa aan een kunstenaar van de Stichting Magdalena. (In de video heeft hij het ook veel over 'verbinden'.) Die gaan samen een kunstwerk maken en die veilen we dan. De opbrengst is voor de kunstenaars in Haïti. Dat plan is razendsnel uitgewerkt en werd het 8XDUO project. Afgelopen zondag was de opening en daar heeft die Bolle gauw een paar opnamen gemaakt. Hoe ik dat allemaal weet? Die Bolle (m'n baas) zit in een clubje dat een rechtstreekse uitzending op Internet van de veiling gaat verzorgen. Vandaar. Overigens kun je alle informatie ook vinden op de site van de Stichting Magdalena. Of bij Sherpa. Het goede nieuws: Het vind allemaal plaats in de nieuwe ISM galerie aan de Naarderstraat 35 in Hilversum, op 21 maart. Het begint om 15.00 uur. (Dan zijn ze daar nog aan het schilderen.) Niet alleen in de galerie, maar dus ook op internet. (Moet die Bolle nog wel even heel hard werken!!! HAHAHA) Hier het scherm van die uitzending. Als je niet kunt komen kun je wel kijken en ook meebieden! Er zit een heel telefoonteam klaar. En dan nu het slechte nieuws, ik mag natuurlijk weer niet mee. (Zie vorige blog.) Honden kunnen niet huilen, maar ik weet nu wel hoe dat voelt. Misschien wil Kodai wel een weekendje komen logeren? Of gewoon samen een keertje naar de hei. Spelen we het negende DUO. Als die Bolle dat niet met Christiane regelt komt'ie op 21/3 de deur NIET uit. Mark my Blaffsss.........oke Barksssss, ook goed.)

donderdag, maart 04, 2010

PUPPIELOL

Moet je even zien. Kreeg een meeltje van de fokker van deze pups dat hij het coupeerverbod maar onzin vind. In de natuur staan de oeren van dieren allemaal recht omhoog en die staart..... Ach er worden ook vaak stukjs van kleine jongetjes afgesneden! Keek ik naar hun website, zie ik deze supervideo. Echt kattenkwaad.

maandag, maart 01, 2010

YKA BRANDT CORSTIUS en het KLAAGKOOR


Zitten die Bolle (m'n baas) en Harmanna weer elke zondagavond naar Jelle Brandt Corstius en zijn VPRO TV programma over Rusland te kijken. Mooi gemaakte televisie hoor, maar er is wel veel mis daar. Hoe denken die Russen daar nou zelf over? Hoe gaan ze met die ellende om? Die moeten er tenslotte mee leven. Dat wilde ik wel eens weten. Nou, You Tube geeft antwoord op al Uw vragen. En dat antwoord is: Een prachtig KLAAGKOOR uit St. Petersbusrg. Had ik in twee klikken. Een schitterende videoclip. In 't kort: Geestig, lekker gezongen, beetje vals soms, alle soorten ellende mooi op een rijtje, dansen en stampen, goed gefilmd (dat kunnen die Russen al heel lang) en elk beeld tot op de laatste pixel zo Russisch als Russisch maar kan zijn. En gelukkig ondertiteld, want je verstaat er natuurlijk geen bal van. Maar het belangrijkste is, ze hebben er allemaal zo'n plezier in. Zo ga je daar met ellende om. Humor. Lachen terwijl het over echte klachten gaat. Dat zie je ook. De video duurt bijna tien minuten, maar ik heb het helemaal uitgekeken. Echt prachtig. Het begin is wat traag, maar als ze eenmaal op gang zijn wordt het steeds leuker. Dus blijven kijken. Een heel bijzondere ervaring staat je te wachten. (Oja, wil je woorden opzoeken of vertalen heb ik nog een mooie woordenlijst voor je. Is gemaakt voor de gezinnen die Tsjernobielkinderen voor een paar weken vakantie in huis opnemen. Ook een echt vertaalprogramma. Want zover zijn de problemen van Rusland niet weg.)