vrijdag, oktober 28, 2005

Herrie


Neehee. Hoe vaak heb ik dat nou al uitgelegd. Dat betekent niet LAWAAI. Dat is de club van Herrie in Muiderberg waar die Bolle (m'n baas) en ik nu al weer een paar weken trainen. Ziet er wat rommelig uit ja. Dat komt omdat we voor en na het trainen met zijn allen mogen loslopen en rennen. Soms wel 20 honden. Keet natuurlijk. Maar tijdens de les is Herrie een strenge baas. Allemaal in het gareel. En een hele goeie docent. Doen wat'ie zegt. Bazen en honden. Allebei. Die Bolle krijgt soms ook op z'n ..... eh, jeweetwel. Lachuhhhhhh. Deze foto's had ik nog beloofd, maar nu heb ik geen tijd meer. Nog twee nachtjes slapen en dan ben ik .... precies, jarig. Twee jaar dus. Spannend, ontzettend benieuwd wat ik dan krijg. Wat? Die zwarte linksboven? Dat is Bikkel van Cindy. Komt ook van Caya. Zie je zo. Is mijn halfbroertje. Van Sweet Pea en Kokomo 1 nest later. Nee wist ik niet. Kan ook niet, mijn vader is een heel druk baasje. Moet hard werken voor Caya. Wat je hard werken noemt natuurlijk. Wat? Die blonde rechtsonder? Geen idee. Echt niet. Die zit in het archief van die Bolle. Heb ik hem wel gevraagd, maar dan mompelt'ie alleen: leuke meid, leuke meid. Nou, heb ik er ook maar bijgeplakt. Verstandig?! Dat zien we vanzelf wel.

dinsdag, oktober 25, 2005

Opsporing verzocht


Hee Bolle? Ja? Wie is die hond? Welke hond? Die hier, op mijn scherm. Even kijken..... geen idee. Maar hij (of zij) zit in jouw archief! O ja, nou nooit eerder gezien. Lijkt wel een Hollandse Herder. Nee hoor, daar ziet hij er veel te leuk voor uit. (Vlaamse herders houden niet van Hollandse herders.) Briard misschien? Hè toe nou, wie is dat? Nee, ik weet het echt niet. Misschien een hond die ik jaren geleden op internet ben tegengekomen. Voor ik jou heb gekozen heb ik een jaar lang allelei soorten en rassen bekeken om uit te vinden wat ik nog meer leuk vond. (En toen zag je bouviers met staart en oren en was je weer verkocht. Ja die kon ik al.) Misschien vond ik deze zo leuk dat ik hem heb opgeslagen. En vergeten. Jaja, jaartje ouder zeker. Of noemen ze dat Korsakow? En je loopt al mank van zo´n klein kutblaartje (nieuwe schoenen zeker) en je hebt ook weer een nieuwe bril nodig. Allemaal aftakeling. Gaat wel hard met jou hoor. Zo worden we nooit samen oud. Loopt die Bolle toch heel boos weg. Ik roep nog ‘HUMOR’, maar hij hoort het niet. Ook nog doof zeker. Wijsneus, hoor ik ergens in de verte mompelen. Hij heeft een hekel aan iedereen die het beter weet. Kinderachtig. Tuurlijk. Maar ik weet het niet beter. Echt niet. Geen idee wie die hond is. Leuk snoetje, dat zeker en achter in een auto, dat zie je zo. Slipketting zit verkeerd, dat wel. Nou ja, wie het weet mag het zeggen.

maandag, oktober 24, 2005

Kanjers


Een beestenbende. New York bedoel ik. Waanzinnige veel verkeer in smalle en brede avenues en overal gele taxies, voetgangers, verkeerslichten en vooral heel veel lawaai. Ken ik natuurlijk alleen van de tv, maar die Bolle (m’n baas) is er geweest en die zegt dat het waar is. (Als ik die Bolle moet geloven is’ie overal geweest!) In ieder geval geen stad voor een hond denk ik. Dacht ik. Want terwijl ik mijn ‘uit de kast’ verhaal schreef zat die Bolle een leuk artikel in de New Yorl Times te lezen. Twee jongens wonen met hun twee prachtige honden op de Lexington Avenue in Bedford – Stuyvesant. Niet hartje New York maar daar wel vlakbij. Het kan dus wel. Erik Rothman, 34, en Juan-Manuel Olivera-Silvera, 33, wilden gaan samenwonen en kochten daarom een oude bouwval voor ruim $300.000. Toe maar. En ze lieten dat ook nog eens voor hetzelfde bedrag opknappen. Of je een emmer leeggooit. Maar nu hebben ze ook wat. Juan is modeontwerper en Eric ontdekte de bouwval toen hij een vriend naar die buurt verhuisde. Ze besloten het te kopen en te gaan verbouwen, maar schrokken zich rot van alle kosten. Vind je het gek? Ze hebben het zelfs een keer afgezegd maar zijn toch door gegaan. En nu wonen ze daar samen en met hun twee Bergamasco sheepdogs. Schatjes, vind je ook niet? Maak ik van mijn blogje 1x een ‘Home and Hound’. (Fout, dat is Horse and Hound en dat gaat over hardlopen met vier poten. Never mind.) O ja, Julian heeft natuurlijk alles zelf ontworpen. En Julian liet Eric vaak zelf kiezen uit een paar mogelijkheden, alleen mocht hij niet de foute keus maken. Jaja, zo lust ik er ook nog wel eentje! O ja, de honden laten ze uit in het Prospekt Park. Maar dan moeten ze wel met de auto.

zondag, oktober 23, 2005

Heuse liefde


Volgende week ben ik jarig. Word ik twee jaar. Dan ben ik nog niet volwassen, bij een boef is dat ergens bij drie, maar het wordt tijd om wat te bekennen. Iets heel ergs. Iets wat jullie abnormaal noemen. Dat is best moeilijk hoor. Die Bolle (m’n baas) weet het en die zei, als je uit de kast wilt komen dan moet je dat doen. In een tijd dat homo’s en lesbo’s trouwen en kinderen krijgen, moet dat kunnen. Oké, daar gaat’ie dan: Ik heb een tegennatuurlijke liefde. Zo, dat is er uit. Maar nou willen jullie natuurlijk weten wat voor liefde. Of valt nou het dubbeltje na die foto hierboven. Precies, ik ben stapel verliefd op een kat. En dan niet zo’n grote sterke, zwarte Perzische bouvierkater, maar op een watervlug, slim, snel en hondsbrutaal katertje dat net zo groot is als mijn hele kop. Daar kruipt’ie als we aan het spelen zijn helemaal in en dan bijt’ie in mijn oor. En dan rol ik op mijn rug, slaan we even met onze poten naar elkaar en dan rent’ie razendsnel weg. Ik er achteraan en dan stopt’ie plotseling en rollen we weer als gekken over elkaar heen. Dat ik veel groter en zwaarder ben maakt hem niks uit. Kereltje hè? Daar heeft die Bolle geen foto’s van gemaakt. Ik doe geen porno, zei hij. ’s-Avonds als die Bolle en ik ons laatste rondje doen loopt’ie vaak helemaal mee. Dollend en wel. Hij is eigenlijk ook wel een beetje een terrorist. Rent overal ijskoud naar binnen, negeert andere katten en honden en staat meteen op het aanrecht. Valt er nog wat te bikken? Honden en kattenbakken zijn absoluut niet veilig voor hem. En dat doet’ie zo brutaal dat de eigenaren vergeten in te grijpen en er met verbaasde ogen bij staan te kijken. Nee, hij is niet overal populair, maar ik houd van hem, ben helemaal gek van hem. Simba is mijn King, mijn Lionking!