zaterdag, februari 19, 2005

Staart

Ik heb een staart. HAHAHAHA Ik zie jullie heidekeutels al gillend van plezier omrollen. Ja natuurlijk heb jij een staart, trut. Je bent een hond. Helemaal mis. Ik ben een bouvier en die hebben van het begin af aan (ergens 1926) geen staart gehad en geen oren. Die haalden ze er af. Zagen we er nog stoerder uit dan we al waren. Koeiedrijver, karretrekker en erfhond, werkhonden waren we. Nou waren er een hoop mensen die dat couperen, zo heet dat, walgelijk vonden. Dierenmishandeling noemden ze dat. En toen werd het verboden. (Net als roken nu en dalijk het drinken en die Bolle (m'n baas) moet maar eens beter op zijn lijn gaan passen.) Als ze vroeger tegen die Bolle over zijn gecoupeerde hond begonnen riep hij altijd, ze is helemaal niet gecoupeerd, ze is alleen te hard onder een te laag tafeltje doorgelopen. Humor noemt'ie dat. Nou hebben we dus een staart en oren. Goh, wat een leuke hond, roepen ze op de hei tegen die Bolle, welk merk is dat? Een Bouvier, zegt hij dan. Algemene verbazing, een Bouvieeeheee! Als we doorlopen mompelt'ie, jullie aaibaarheid is er op vooruitgegaan, maar ze zien niet dat jullie nog steeds echte boeven zijn. Wat heet! Hij moest er ook wel even aan wennen hoor. Maar toen hij mijn moeder bij Caya zag was'ie meteen om. Over die oren zijn ze het nog steeds niet eens. Lange oren komen in de natuur niet voor. Maar die staart, dat is lollig. Kan ik tenminste zien wat ze denkt, roept die Bolle vals. Op alle foto's en kalenders staan we nog zonder staart, maar van vrienden van die Bolle. die vroeger ook een bouvier hadden (Tigo, die blokbuster, staat in het Vlieland verhaal) kreeg hij een tinnen beeldje cadeau. En wat ziet, prachtige trotse staart. Hij vertelde meteen zo'n kort verhaaltje waar ze allemaal hard om moesten lachen:

Komt een man een kroeg binnen en ziet drie mannen aan een tafeltje zitten pokeren met een hond. Dat is knap, zegt'ie tegen de barman. Welnee, zegt de barman misprijzend, die hond kan helemaal niet pokeren. Iedere keer als hij goeie kaarten krijgt begint'ie te kwispelen.

donderdag, februari 17, 2005

Trojaanse Kater

Wat een watjes. Niet te geloven. Allemaal watjes. Haalt die Bolle (m'n baas) het ene Trojaanse paard na het andere uit zijn computer (het lijkt wel een stal) kan ik uitgebreid naar de hei. En wat ziet? Geen hond. Helemaal niks, nada, naadje poep. Oke, het hagelt en er zijn sneeuwstormen en het is snijdend koud, maar daar blijf je toch niet voor thuis!!!!!!!!!! Jawel, opgerold naast de radiator. En als die baas er uit wil gaat'ie zijn gang maar, mij niet gezien. Zwak, o wat zwak. Nou, was ik gauw uitgespeeld en sacherijnig weer thuis. Zit die Bolle nog steeds met die Trojanen te klooien. Breng die paarden toch naar de overkant, naar Karel. Zet die ze op het Vinkentouw naast het paard van zijn dochter en de pony van z'n zoon. Ben jij ze kwijt. Werd die Bolle weer bloedlink. Helemaal rood aanlopen. Je zadelt je buren niet op met jouw virusellende. Ben je nou helemaal van ........ Wat een schatje he? Maar je schiet er niks mee op. Net als onze discussie over dierzijn en menszijn. Heb gelinkt naar het dierenbevrijdingsfront, volgens Balkenende een crimininele organisatie. (Heeft geen eigen website meer.) Behalve Caya (die is voor niemand bang) heeft er geen hond op gereageerd. De dierenbescherming, Wakker Dier, Green Peace ...... Niemand springt er in. Gewoon op 'comments' onder dit verhaal klikken en je kan je hart luchten. Zo makkelijk. Dat zeg ik, watjes allemaal watjes. Ja toen het droog was en windstil, toen liepen ze allemaal weer op de hei de grote jongen uit te hangen. Hufters. Kreeg ik gisteren een plaatje van de oude Quando. Uit zijn herdersarchief. En wat ziet? Nee geen watjes, maar een kat met kloten.

zondag, februari 13, 2005

De Valentijn Worm

Dacht die Bolle (m'n baas) dat de virus ellende voorbij was. Had twee Trojaanse paarden gesloopt, nog twee ondingen met belachelijke namen verwijderd en toen ging het toch weer fout. Wat een ellende. Hij zijn proffesionele hulptroepen gebeld. Peter Z. Een hele ochtend klooien, wissen, downloaden, wel vier scans met allemaal verschillende antivirus speurders ........ prima resultaat, nog een Tojaans paard op stal gezet en wat spionnenspul opgespoord, maar het probleem was niet voorbij. Tja, zei peter Z. peinzend, dat zal de nieuwste worm zijn. EEN WORM! Een worm ja. Moet ik extra apparatuur op zetten. En toen wandelde hij met de PC onder zijn arm de deur uit, mij en die Bolle in diepe vertwijfeling achterlatend. Wat moeten wij nou, zonder PC. Ja, alweer een hoop gewandeld terwijl de sneeuw met bakken uit de hemel valt, maar nog steeds geen PC. Morgen misschien. Hoop ik, want met die Bolle valt geen land te bezeilen. Roept telkens iets van koold turkie. Maar dat begrijp ik niet, wat heeft een PC nou met Turken te maken? Zal ik eens aan mijn buurjongetje vragen, Onur.

(Dit schrijf ik op de PC van Harmanna. Tot gauw. Hoop ik. )