zaterdag, december 20, 2008

Alpha Test

Gekke titel. Moeten er eigenlijk twee zijn. De tweede gaat over de nachtkerstdienst. Trouwe lezers weten het al. Kerstavond bij Natuurmonumenten. (Het Capitool dus, kennen we allemaal nog wel.) Een echte Kerstnachtdienst buiten, met dominee, waar ook honden meemogen. Echt leuk. Heb ik nu al 2 x keer gedaan. 1 x Corversbos en 1 x Capitool Alle Gezindten. Even een momentje van bezinning voor we heftig aan tafel gaan. Volg de link en je krijgt alle informatie. De eerste titel gaat over een certificaat dat ik laatst heb gehaald. Gaat over gedrag. Die Bolle heeft voor de Caya's Home Bouvier DVD een keer de MAG test gefilmd. Betekent: Maatschappelijk Aangepast Gedrag. Allemaal testen om te bekijken of je je als hond in deze moderne maatschappij wel netjes gedraagt. (Die test staat niet meer op internet. Wel een poedelmagtest maar die is net zo donker als die poedels dus je ziet niks. Wel een filmpje over een groepsproject voor beeld en gedrag. Heel creatief en inventief maar heeft niets met honden te maken. Had best gekund, zei die Bolle toen hij het filmpje zag.) Heeft Caya voor de Bouvier Club een aangepaste test van gemaakt. De Alphatest. En Caya en die Bolle zijn voor Joanne, een echte gedragsdeskundige weer met de nieuwste test bezig. Daarover volgend jaar. Maar nu de Bouvier Alphatest. Die Bolle wilde hem zelf ook wel eens lopen, dus was ik.... de klos zullen we maar zeggen. Niet moeilijk, want je hoeft er niets voor te leren. Gewoon jezelf zijn. Eerst allemaal testen aan de flexlijn, wapperende doeken, wegrennende katten, ploffende balonnen enz. samen met die Bolle. En dan gaat die Bolle weg, sta je daar in je uppie. Dan komen er allemaal mensen langs die je gaan aaien, met parapluus en bellen lawaai maken en poppen die passerende honden en kinderen moeten voorstellen. (Durven ze niet met echte honden en kinderen, want dat kan goed uit de hand lopen.) Geen probleem. Veel honden zijn mijn beste vriendjes en ik ben hier al door meer kleine kinderen geaaid, dan de meeste mensen krijgen. En dan komt die Bolle ook nog eens met zo'n pop aanlopen. Geen gezicht, ik zweer 't je. Met vlag en wimpel geslaagd. Zie boven. Ben van plan om de volgende keer die test te lopen met die Bolle, maar dan hij in de plaats van mij. Zijn maatschappelijk gedrag laat nog wel eens wat te wensen over. En voor dat aaien ben ik echt bang. Als die Bolle door een ouwe kerel wordt geaaid kannie knap agressief worden. Zal Caya vragen of ze daar niet een paar mooie meiden voor heeft. Zo eentje als hiernaast bijvoorbeeld. (En wat zei Caya: O dat varkentje was ik zelf wel!)

3 x BALLET


Kijk, daar begrijp ik dus geen f.... van. (Onee, dat mag ik van die Bolle niet zeggen.) Ballet. Daar zijn die Bolle en Harmanna gek op. Die Bolle misschien iets meer opera, maar Harmanna ballet. Heeft ze zelf ook gedaan. Lang geleden ja. De balletschoentjes hangen nog in de slaapkamer. (Onee, die Bolle is ook ballet. Had ooit balletdanser willen worden. Heus waar. Hahahahaha.... ) Ja, ik een hele avond bij Karel. Toen ze terugkwamen waren ze helemaal enthousiast. Hadden gedacht, leuk Van Manen en Kylian, twee ouwe knarren altijd goed. En wat ziet? Drie schitterende balletten. Drie, want er was ook een nieuwkomer choreograaf bij. Medhi Walerski. Nee, Frankrijk. Ook adembenemend. Natuurlijk meteen bij het Nederlands Danstheater op You Tube gezocht en ja hoor, alle drie. Petite Mort van Kylian (zie fragment onder), Visions Fugitives van Van Manen (een van de hele groten volgens die Bolle, zie fragment boven) en Underneath van Walerski. Maar ja, ik kan er geen brood van bakken. Beetje heen en weer rennen, dat is mooi en dat doe ik ook graag. En met z'n drien heen en weer rennen, hardstikke leuk, kijk maar naar Coen met mij aan de ene kant en Santo aan de andere. Maar ik zie Santo mij nog niet'liften' (heet levee, want in ballet gebruiken ze alleen Franse termen) al doe ik de roze balletschoentjes van Harmanna aan. Hoe doe je dat eigenlijk? Heel eenvoudig roept die Bolle. Zo. Pakt me bij 1 voorpoot en z'n andere arm om mijn middel en trekt me de lucht in. Nou, daar werd ik helemaal niet opgewonden van. Als Coen of Santo dat zou proberen zouden ze er van lusten. Went wel, gewoon een keer doen, riep die Bolle. Coen is te lief, maar Santo is altijd wel in voor een geintje. Nou Sant, je hoort't. De volgende keer op de hei. Eerst een pas de deux, twee keer pas de chat en dan..... Levee...... liften dus. Ja, ik weet het, het meest oneerbare voorstel dat je ooit hebt gehad. Kan wel heel mooi zijn, kij maar hieronder. Nee, niks Bolle, die choreografie maken we gewoon samen. Pure improvisatie!

Je kunt in de onderste menulijn van de video kiezen voor een beeldvullend plaatje. Mooie kwaliteit dus dat kan.De voledige balletten, ook van Walerski, staan dus op You Tube. Hier nog even een link naar de site van het Nederlands Danstheater. Nog veel meer ballet.Nou nog even naar Santo doorsturen. Arme jongen, weet niet wat er boven z'n hoofd hangt. IK DUS HAHAHAHAHHAHAHAHA..............